Sikeres vámügyintéző vizsga Kisvárdán a Telegdiben

folder_openHírek

  Szent Bazil Középiskola Sikeres vámügyintéző vizsga Kisvárdán a Telegdiben Hírek

Nagy izgalommal és várakozással töltötte el a június 15.-i nap a kisvárdai 13/ KK-N/2008 vámügyintéző osztályba járó tanulókat, ugyanis ekkor került sor az utolsó megmérettetésre, a szóbeli vizsgára. Minden diák már fél 8-ra megérkezett az iskolába és azon szorgoskodtak, hogy az alkalomhoz illő ellátást biztosítsanak. A kissé rémült és félelemmel teli vizsgázók számára kismegnyugvást jelentett, hogy már teljesítettek egy sikeres gyakorlat-írásbeli feladatsort és nyelvvizsgával rendelkeznek. Megmérettetésük 2009. május 19-én kezdődött a Vámjog és vámeljárás tantárggyal. Már az első napon kiderült, hogy ez a vizsga bizony cseppet sem lesz könnyű és szükség lesz az egész éves tananyag pontos ismeretére. Május 20-án a Kereskedelmi vámtarifa és áruismeret tantárgy vizsgája következett, amely szintén nagy erőpróbát jelentett diákjaink számára. A 3. napon Üzleti idegen nyelvből mutathatták meg tudásukat. Ki angol, ki német, ki orosz szakmai nyelvből vizsgázott.

Az egész éves kitartó tanulásnak és oktatásnak köszönhetően június 15-én reggel kezdhették meg a szóbeli vizsgát. Dr. Szilágyi Zoltán elnök úr ünnepélyes megnyitóján kiderült, hogy a legügyesebb diákok a szakmai bizonyítvány mellé állásajánlatot is kaphatnak. A nap végén 2 tanuló, Mihály Bettina és Morán Erika ígéretet kapott arra, hogy a kisvárdai vámhivatalhoz az elnök úr személyesen fogja őket ajánlani megbízható és jól képzett munkaerőként.

Délután 2 órára a diákok már mosolygó arccal nézegették jól megérdemelt bizonyítványukat. A felkészítő tanárok arcát látva világos volt, hogy az egész éves munka nem volt hiábavaló és ezekért az arcokért érdemes volt egy tanéven keresztül keményen dolgozni! A diákok, akik immár vámügyintézők lettek és a szaktanárok kollégái, hálával és szeretettel a szemükben fordultak tanáraik felé, hogy megköszönjék, amit értük tettek. Nekünk tanároknak pedig, nem is kell nagyobb ajándék, mint sikeres vizsga után boldog diákokat látni!

Kovács Adrienn osztályfőnök, szaktanár

 Szent Bazil Középiskola Sikeres vámügyintéző vizsga Kisvárdán a Telegdiben Hírek

 

Tags: , ,
Menü