Sikeres részvétel a szociális képzés országos tanulmányi versenyén

folder_openHírek

A Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium debreceni tagintézményében 2006. szeptemberében indult el a Szociális, gyermek- és ifjúságvédelmi ügyintéző képzés. Az idén végzősök közül Tóth Erzsébetet neveztük a versenybe, aki az osztály legjobb tanulója. Minden tárgyból, minden félévben jeles bizonyítványt kapott. Az írásbelire 2009. februárjában került sor, ahonnan Zsóka 5. helyezettként került be a döntőbe. Az eredményt megtudva, szó szerint „éjt nappallá téve” tanult, készült a megmérettetésre. A döntőt Miskolcon rendezték, és kísérőtanárként vele tartottam. Már a megérkezésünk estéjén találkozhattunk a vizsgabizottság tagjaival. Kiderült, hogy nehéz verseny lesz, mert a korábbi években már induló iskolák újra nevezték tanulóikat, azaz egy még számunkra ismeretlen helyzetben és helyszínen kellett a legjobbat hoznia Zsókának. Megtudtuk azt is, hogy két különböző szociális szakma versenyzői indulnak vegyesen, és majd „egy kalap alatt”, értékelik őket, ami szintén nehezíti a versenyt, főként azért, mert a szociális asszisztenseknek kevesebbet kellett teljesíteni a 100%-os eredményhez.

Szent Bazil Középiskola Sikeres részvétel a szociális képzés országos tanulmányi versenyén Hírek

Az első nap délelőtt a gyakorlati vizsgára került a sor, ahol egy szociális ügyiratot kellett elkészíteni a megadott információk alapján. Ebéd után még lehetőség volt városnézésre, sétára, de ki tud ilyenkor önfeledten kikapcsolódni! Minden versenyző izgatott volt, és persze szeretett volna már túl lenni a nehezén. A délutáni szóbelire azonban sokat kellett várni, ahol már mondhatom, hogy a tetőfokára hágott az izgalom! Kísérőtanárokként mindannyian nyugtattuk, erősítettük a lányokat, hiszen egy vadidegen vizsgabizottsághoz bemenni nem könnyű, még felnőttként sem. Végül Zsóka is megkönnyebbülve jött ki a teremből. A második nap pedig nagy örömhírrel zárult!

Zsóka 7. lett a Szociális szakmacsoportban és 3. helyezést ért el a Szociális- gyermek és ifjúsági felügyelők között, így jeles eredménnyel mentesült minden vizsgarész alól! Mindannyian büszkék vagyunk rá, és azt kívánjuk, hogy további élete is ilyen sikeres és boldog legyen!

Varga Mónika szaktanár

Tags: , , ,
Menü