KOZMETIKUS SZINTVIZSGA KISVÁRDÁN

folder_openHírek

Május 12-én első évfolyamos kozmetikus tanulóink részt vettek az első nagy megmérettetésen a szintvizsgán. Mindenki izgatottan várta a vizsga napját és felkészülten kezdett neki a vizsgafeladatok teljesítéséhez. A hivatalos megnyitó után a vizsgabizottság elnöke köszöntötte tanulóinkat és rövid tájékoztatást tartott a vizsgafeladatokkal kapcsolatban.

Szent Bazil Középiskola KOZMETIKUS SZINTVIZSGA KISVÁRDÁN Hírek

Első feladat a nappali smink készítése volt, amelyet mindenki sikeresen teljesített és nappalra, utcai viseletre is hordható sminkeket készített. A tanulók saját modelljeiken dolgozhattak és szép esztétikus sminkkel jutalmazták meg őket. Második feladatként a bőrdiagnosztika, vagyis a bőrtípus megállapítása következett. Ekkor már egy másik modell segítségével állapították meg az illető bőrtípusát, kezelésének célját, illetve az otthoni ápolásra vonatkozóan tanácsokkal látták el modelljeiket.

Többségében nagyon szép feleletek születtek és helyesen állapították meg az adott bőrtípust. Következő feladat a szempilla- és szemöldökfestés volt, mely során a modell egyéniségének, arcformájának megfelelő szemöldökforma kialakítása volt a cél, illetve a teljes szempilla tartós festékkel történő kiemelése. A festékek eltávolítása, lemosása után a szemöldök formázása következett csipesz segítségével, melynek elsődleges értékelési szempontja a bőr előkészítése és szemöldökformázás szabályainak betartása volt. Ezután a bajuszszőkítés következett, ahol a szőkítő pakolás felhelyezésének szabálya, a szimmetrikus forma kialakítása, a helyes elő-és utókezelés volt a cél.

Utolsó két feladat a lábgyantázás és az iskola masszázs volt. A láb gyantázásakor a modell előkészítése a gyantacsík felhelyezése és eltávolítása, valamint a bőr utókezelése következett. Végül az iskola masszázs fogásai kerültek bemutatásra, ahol először komplett arcmasszázst végeztek a tanulók, majd külön-külön több fogást is ismertettek. A feladatokat minden tanuló sikeresen teljesítette és jó eredménnyel zárták a szintvizsgát.

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a Kereskedelmi és Iparkamara képviseletének, mivel a tanulók számára biztosították a vizsgához szükséges eszközöket, anyagokat, ezáltal megkönnyítették a sikeres vizsgát.

Tóth Erika Gyakorlati oktató

Tags: , ,
Menü