Iskolanap 2009. Debrecen kisvárdai szemmel

folder_openHírek

Intézményünkben idén is mint, minden évben hagyományosan, megrendeztük az iskolanapot. 2009. április 24-e volt a nagy nap.

Szent Bazil Középiskola Iskolanap 2009. Debrecen kisvárdai szemmel Hírek
Ezen a napon mindhárom tanintézmény a nyíregyháziak, kisvárdaiak és a debreceniek is részt vettek. Mivel iskolánk nagy és több telephelyen működik, ezért minden évben más városban működő intézmény vállalja magára a szervezést
. Az idei tanévben ez a debreceniek feladata volt. Mi itt Kisvárdán már hetekkel előtte megkezdtük a készülődést. A fiúk futballcsapatot szerveztek, melyben a vámügyintézők, a számítógép szerelők és a Tessedikes fiúk is részt vettek. Név szerint: Vedres László, Bodnár Zoltán, Drabik Károly, Dócs László, Frindik György, Gera Imre, Borbély András, Vegera Gergő, Csáki Tibor, Horváth András és Gráf József.
A másodikos fodrász lányok 4 fős röplabda csapatot alkottak. Nyerges Szilvia, Kiss Anikó, Balla Ildikó, és Virág Adrienn képezték a csapatot. Volt két bátor jelentkezőnk a szkander versenyre, Balogh Árpád és Balogh Zsolt. A csapattagok megnevezése fontos volt, mivel a nevezést már előtte le kellett adni.

Péntek reggel fél 8-kor volt a gyülekező, két busszal indultunk Kisvárdáról Debrecenbe a Vekeri-tóhoz, több mint száz diákkal és kilenc tanárral. A hangulat már a buszon jó volt. A gyerekek régóta várták ezt a napot, kiváltképp azok, akik emlékeztek, hogy a tavalyi év is milyen jól sikerült. Fél 10 körül megérkeztünk a Vekeri-tóhoz. Az időjárás ideális volt, a környezet lenyűgöző. Hatalmas tó, körülötte füves terület, és mindez erdővel körülvéve. A szervezők már vártak bennünket, eligazítottak hogy melyik csapat hol fog versenyezni. A reggeli fel volt tálalva és már csábító illatokkal főtt a gulyás a bográcsokban, ami ebédre készült. A szurkolók bíztatása közepette megkezdődtek a versenyek. Az idő csodálatos volt, alkalmas volt a tó körüli hosszabb sétákra. Lehetett csónakázni, vízibiciklizni. Büfék álltak rendelkezésre, ahol lehetett vásárolni.

Szent Bazil Középiskola Iskolanap 2009. Debrecen kisvárdai szemmel Hírek
Nagy érdeklődés követte a gyerekek részéről a focimeccseket. A lányok és a fiúk együtt szurkoltak a csapatoknak, üdvrivalgás követett minden gólt és szép helyzetet. Nagy örömünkre a kisvárdai csapat sorra nyerte a mérkőzéseket, és bejutottak a döntőbe. Jól alakult a szkander bajnokság is, mivel nevezett tanulónk Balogh Árpád nem akadt legyőzőre, és döntőbe került. Röplabda csapatunknak nem sikerült továbbjutni, de ez nem szegte kedvünket, hisz nem nyerhet meg minden sportágat egy iskola csapata. Így szurkoltunk a továbbjutott csapatoknak. A focicsapat döntője nagyon kiegyenlített mérkőzést eredményezett, végül hetes rúgásokkal dőlt el a mérkőzés kimenetele, nagy örömünkre a kisvárdai csapat győzelmével. Az már csak ráadás volt, hogy Balogh Árpád nehézsúlyban a szkander bajnokság győztese lett, Balogh Zsolt harmadik helyen végzett. Délben iskolánk szakács tanulói finom ebédet készítettek és szolgáltak fel, akik szaktudásukat bizonyíthatták az egész iskola előtt, tehették ez joggal, mert köztük volt egy országos versenyen díjazott tanuló is. Aki megéhezett napközben is ehetett szendvicset. Szükség is volt erre, mert a jó levegőn hamar megéheztek a gyerekek.

Szent Bazil Középiskola Iskolanap 2009. Debrecen kisvárdai szemmel Hírek

A szervezők a gyerekek szórakoztatására önvédelmi és harcművészeti bemutatókat szerveztek vendég fellépőkkel. Nagyon tetszett mindenkinek a rendezvény záró részeként tartott modern tánc és mazsorett bemutató. Majd az ünnepélyes díjkiosztás után a gyerekek fáradtan, de nagyon jókedvűen elfoglalták helyüket a buszokon és hazaindultunk.

Szent Bazil Középiskola Iskolanap 2009. Debrecen kisvárdai szemmel Hírek

Remélem minden résztvevő számára egy jól eltöltött vidám nap emlékével zárult ez a nap, és még nagyobb izgalommal fogják várni a jövő év hasonló időszakában megrendezendő iskolanapot, melynek szervezését ezúttal a Nyíregyházán lévő tanintézményünk vállalta magára. Köszönetet mondunk iskolánk fenntartóinak, akik az Iskolanap teljes költségét magukra vállalták, így tanulóink, tanáraink teljes ellátását, utaztatását biztosították.

Nevelőtestület Kisvárda

Tags: , , ,
Menü