Kozmetikus szemmel

folder_openHírek

Április 1-én iskolánk fodrász és kozmetikus tanulói ellátogattak a demecseri Gimnáziumba, ahol népszerűsítették iskolánkat, valamint gyakorlati bemutatót tartottak mindkét szakmából. Először ismertetésre kerültek az iskolánkban induló képzések, szakmák, majd a kozmetikus szakmáról is tájékoztatást kaptak az érdeklődők.

Szent Bazil Középiskola Kozmetikus szemmel Hírek

A továbbtanulni vágyó diákok bepillantást nyerhettek a sminkelés rejtelmeibe, alkalmi és nappali sminkek készítését is megnézhették. Információkat kaptak a bőrápolás fontosságáról, valamint az évszakoknak megfelelő kozmetikumok használatáról egyaránt. Tanulóink nagy lelkesedéssel láttak neki a munkának és egy tánccsoport tagjainak sminkelésével kezdte a munkát, majd a fodrász modelleket szépítették meg, végül az érdeklődők közül jelentkeztek néhányan egy esztétikus sminkre.
A munka közben bárki kérdezhetett a munkafolyamatokkal kapcsolatosan, ezzel a lehetőséggel sokan éltek.

Iskolánk népszerűsítésének következő állomása a dombrádi Gimnázium lesz, ahol remélhetőleg szintén sok érdeklődő számára segítünk dönteni a tovább tanulással kapcsolatban. A sminkelés mellett ismertetjük a gyakorlatban az arctisztítást, a szemöldökformázást és különböző pakolásokat helyezünk föl az arcbőrre, valamint sminkeket készítünk.

Tóth Erika Kozmetikus gyakorlati oktató

Tags: , ,
Menü