„Iskolanap” Kisvárdán.!

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola „Iskolanap” Kisvárdán.! Hírek

Nagy izgalommal vártuk a 2008. április 26-át, amikor iskolánk a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola szervezésében elsőként került megrendezésre, hagyományteremtő céllal egy közös iskolanap.

Reggel 8 órakor gyülekeztünk a tornateremben, hogy időben felkészülhessünk vendégeink fogadására. Jó házigazda módjára előkészítettük a tornatermet a műsorokhoz és a sportprogramokhoz, és a hozzávalókat a reggelihez. Elsőként a debreceni iskolánk csapata érkezett meg tanáraik kíséretében, akiket az iskola előtt vártunk. Később jöttek meg a nyíregyházi iskola csapatai, akiket szintén szeretettel fogadtunk. Ezt követően kiosztásra kerültek a csapatok kártyái, melyek a sorszámaikat és a tagok neveit tartalmazták. Mikor a csapatok a tornateremben felsorakoztak, ünnepélyes megnyitó következett. Elhangzott a himnusz és az iskolaigazgató köszöntő beszéde.
Ezt követően vette kezdetét a program sorozat. A zenét a vámügyintéző osztály tanulói szolgáltatták. Nagy sikert aratott a fodrászlányok táncszáma. A kozmetikus tanulók az iskolanapra egy smink- és divatbemutatóval készültek. A bemutató előtt nagy volt az izgalom és a készülődés. A lányok párokba sminkelték egymást, nappali és alkalmi sminket készítettek. A lányokat a fodrász tanulók is segítették a ruhákhoz illő frizurák elkészítésében. A bemutató után az iskola udvarán fényképek is készültek, melyeket figyelmetekbe ajánlunk! A programok ideje alatt a vendéglátó-eladó osztály tanulói készítették a reggelit, és szívesen kínálták a tanulóknak. Az udvaron tűzoltó-bemutató várta az érdeklődőket, ami szintén nagy érdeklődésnek örvendett. A szakemberek tüzet gyújtottak és bemutatták a tűzoltó készülék használatát. Két tanulónak lehetősége nyílt kipróbálni élesben a tűzoltást.
A műsorszámokat követően a csapatok az öltözőkbe vonultak és felkészültek a focimeccsekhez. A meccseket Károly József hivatásos bíró felügyelte, akinek ez úton is megköszönjük munkáját. A mérkőzések izgalmasak és érdekesek voltak. A tanárok és tanulók együtt drukkoltak a saját csapataiknak.

Délben finom ebéd várta a résztvevőket. A menü szezámmagos csirkecomb és burgonya savanyúsággal, rostos üdítővel. Az ebéd nagyon ízletes volt, ezt bizonyítja, hogy több tanuló repetát is kért. Remek munkát végeztek a szakácsok, akiknek ez úton is köszönjük a fáradozásaikat!
A focimérkőzések eredményhirdetéssel zárultak. A vándorkupát a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium debreceni tagintézmény csapata vihette haza, akiknek ez úton is gratulálunk! Ők kapták az aranyérmet, ezüstérmes volt Nyíregyháza Telegdi-s csapata, a bronz érmet Kisvára telegdisei nyerték. Díjat kapott a legjobb kapus Raska József nyíregyházi tanuló és a gólkirály Takács Attila kisvárdai vámos tanuló is.
A nap végén táncos mulatság várta az érdeklődőket, amely a nyíregyházi iskola által szervezett tánccal és táncoktatással indult. Színvonalas és érdekes bemutatót láthattunk a diákok előadásában. Mindenki jól érezte magát és kellemesen szórakozott!

Nagyon örültünk, hogy tanulás és tanítás helyett végre szórakozhattunk egy kicsit. Lehetőségünk adódott, hogy megismerjük más tagintézmények tanárait, oktatóit, beszélgessünk kicsit a nevelés és a tanítás folyamatáról és nehézségeiről. Diákjaink is fellélegezhettek egy napra, az év végi számonkérések és a vizsgák előtt.

Köszönjük a közreműködést az iskola tanárainak, dolgozóinak és tanulóinak, hogy munkájukkal segítettek megszervezni ezt a napot. A nyíregyházi és debreceni vendégeinknek köszönjük a részvételt!
Jövőre veletek Debrecenbe, ez lehet a jelszó, ugyanis a következő tanévben Debrecenbe lesz az „Iskolanap”!

Tags: , , , ,
Menü