„Profi a pályán” – ASK bázisképzés

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola „Profi a pályán”   ASK bázisképzés Hírek

Iskolánknak nem lehet oka panaszra, mert a fodrász tanműhelyben olyan magas szinten képzett szakemberek oktatnak, akik többéves szakmai és emberi tapasztalatukat próbálják meg átadni tanulóinknak. Elméleti és didaktikai tudásukat folyamatosan fejlesztve állnak nap, mint nap a tanulók elé, és megragadnak minden lehetőséget a fejlődésre, szakmai megmérettetésre, tapasztalatcserére. Talán kíváncsibban várták az oktatók 2009. március 4.-én a Schwarzkopf bemutatót, mint a tanulók, hogy lássák, hogy is teszi a dolgát egy „igazi főállású profi”?
A Schwarzkopf Top Team-ből Major Gyula mesterfodrász látogatta meg tanműhelyünket, és tartott elméletigényes gyakorlati oktató órát. Iskolánk több multi-cég segítő támogatását élvezheti. Egyik ilyen lehetőség az „Academy of Schwarzkopf” keretén belül a professzionális bemutató és oktatás, ami az elméleti és gyakorlati tudást helyezi előtérbe, nem kell utazni, saját környezetben kényelmes körülmények között ad lehetőséget a tanulásra. Kifejezetten tanulóknak kidolgozott tematikával, a tananyaghoz kapcsolódó bemutatót kértünk, hogy a tanulók első kézből ismerkedjenek az aktuális trendekkel, termékmegújulásokkal, a piac és szakma igényeinek megfelelően.
Szent Bazil Középiskola „Profi a pályán”   ASK bázisképzés Hírek

A bemutatón két főbb témakört érintett: a kreatív festés-színezés alapjait, és a klasszikus vágási technikákat. Mindkettő vizsgafeladat, minél többször hallja, látja a tanuló, annál nagyobb az esély a helyes rögzülésre és gyakorlati elsajátításra. A mesterfodrász bevonta tanulóinkat is az aktív munkába, amíg a kivetítőn látottakat elemezte, tanulóink előkészítették a modelleket, felkenték a megkevert festéket. Néhány ügyes trükköt is ajánlott leendő kollégáknak és kolléganőknek, hogyan lehet egy alaphajvágásból pár mozdulattal vadóc, divatos mai frizurát varázsolni. Szeminárium jellegéből adódóan, hamar kialakult a párbeszéd, amit Major Gyula higgadt, barátságos viselkedése segített. A bemutató után a mesterfodrász elégedetten nyilatkozott tanulóink felkészültségéről, és örült a bátor kérdéseknek, véleményeknek. A nemzetközileg elismert szakemberrel oktatóinknak régebbi az ismeretsége, így a bemutató után vidám baráti légkörben folyt tovább a beszélgetés szakmai témákról.
Külön örömünkre szolgált, hogy vendégül láthattuk a kisvárdai tanműhely érdeklődő oktatóját és tanulóit.
Reméljük egyre gyakrabban adhatunk helyet hasonló magas színvonalú oktató programoknak, ami segítenek felkészíteni tanulóinkat az egyre nagyobb igényeket támasztó trend-tudatos vendégkör kiszolgálására.
Jenei Zoltán szaktanár
Szent Bazil Középiskola „Profi a pályán”   ASK bázisképzés Hírek

Tags: , ,
Menü