Pillanatképek a dajkák munkáiból

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Pillanatképek a dajkák munkáiból Hírek

2009. március 25-én a dajka képzés keretében tanuló diákok tudásokról tettek bizonyságot egy kisvizsga keretén belül. A vizsga bizottság előtt történt, így a diákoknak lehetőségük volt arra, hogy a vizsgatételek mellett a vizsgázás technikáját is gyakorolhatták. Mivel a megmérettetésen minden tanuló eredményesen teljesített, a májusi vizsgára így teljesen felkészülve indulhatnak dajkáink.
Az elmúlt két év alatt a dajka tanulók tevékenységének fontos részét képezte a munkanapló vezetése. Ebben egy teljes körű ismertetőt adnak tanáraik számára arról az óvodáról, amelyben a gyakorlati idejüket töltötték. Bemutatják a csoportokat, amelyekben a dajka teendőiket látták el hétről-hétre, hónapra-hónapra. Megjelennek a munkanaplóban a munkafolyamatok, tevékenységek és az éppen aktuális események, ünnepek. Több diákunk naplója is példaértékű. A munkanapló vezetésének több előnye is van számukra, hiszen a mesékkel, versekkel, mondókákkal folyamatosan fejlesztik beszéd- és kommunikációs készségüket, amely kiemelkedően fontos a 3-7 éves korosztály beszédtanulása és a mintanyújtás szempontjából. A mesékhez, versekhez készített illusztrációk pedig a dajkák esztétikai érzékének a fejlesztéséhez járulnak hozzá.
Végiglapozva a két éves munkájukat tartalmazó munkanaplókat, nagy örömmel tölt el bennünket, tanárokat, hogy ilyen látványos, színes, kreatív munkát adtak ki a kezükből tanulóink.
Arnóczkiné Szilágyi Andrea szaktanár
Szent Bazil Középiskola Pillanatképek a dajkák munkáiból Hírek

Tags: , ,
Menü