Tanulj, hogy segíthess!

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Tanulj, hogy segíthess! Hírek

2009. februárjában kezdetét vette egy elsősegélynyújtó tanfolyam a Debreceni Egyetem Egészségügyi Karának szervezésében. A tanfolyam célja, hogy felmérjék az általános- és középiskolás korosztály ismereteit az elsősegélynyújtás területén, majd a tanfolyam elvégzését követően a diákok számot adjanak megszerzett tudásukról, valamint a diákok kedvet kapjanak a tanultak további bővítéséhez. Az önkéntes diákokból álló kis csapatunk első órája egy teszt megírásával kezdődött Az ingyenes tanfolyam 10 óra elméleti és 10 óra gyakorlati oktatásból épül fel. Ez azért jó, mert a gyakorlatban is megtanuljuk az elsősegélynyújtás folyamatát, ami több óra gyakorlást igényel. Részletesen tanulunk a sebek ellátásáról, a vérzések fajtáiról, a stabil oldalfekvésről és még sok más, életmentéssel kapcsolatos tudnivalóról. Fontosnak tartom azt, hogy az embernek legyen legalább egy alaptudása ilyen téren is, ha balesetre kerülne a sor, tudjon segítséget nyújtani. Az Egészségügyi Főiskola demonstrációs termében gyakorolhattuk az újraélesztést, a stabil oldalfektetést, sőt érdekességképpen megmutatták az intubálást is. A tanfolyam során megszerzett tudás a mindennapi életben is kiválóan alkalmazható. Azok, akik nem jártak erre a tanfolyamra, lemaradtak egy igazán hasznos és érdekes képzésről.

Szent Bazil Középiskola Tanulj, hogy segíthess! Hírek

Véleményem szerint minden középiskolában be kellene vezetni legalább heti egy alkalommal az elsősegélynyújtás tanítását, mert ezzel a tudással megkönnyítenénk a mentősök munkáját, és több ember élné túl a baleseteket, mivel számos esetben az első pár perc a meghatározó a beteg életbenmaradása szempontjából.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani az Egészségügyi Főiskola harmadéves mentőtiszt szakos hallgatóinak, hogy lehetővé tették ezt a tanfolyamat számunkra.

Írta: Joó Judit I. éves kozmetikus tanuló
Szent Bazil Középiskola Tanulj, hogy segíthess! Hírek

Tags: ,
Menü