Március 15.-re emlékeztünk Kisvárdán

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Március 15. re emlékeztünk Kisvárdán Hírek

A Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium tanulói március 13.-án megemlékezést tartottak a szabadságharc emlékére. Már előző héten elkezdték a gyerekek a készülődést erre az ünnepre. A műsornak 12 szereplője volt. Igyekeztünk úgy összeválogatni a műsorszámokat, hogy ne csak a március 15.-én történt eseményeket ismerjék meg a gyerekek, hanem a megemlékezés felidézze ennek a napnak a hangulatát is. Az ünnepség a Himnusz meghallgatásával kezdődött, utána Tóth Zoltán, az egyéves felzárkóztató szakiskolai osztály tanulója arról beszélt, hogy jelenleg településeink hogyan méltatják március 15.-ét. Ezután Berecz Andrea történelmi visszatekintése következett, amit ismételten Tóth Zoltán visszaemlékezése követett.

Nagy Imola az egyéves felzárkóztató szakiskolai osztály tanulója részletet adott elő Petőfi Sándor: Kemény szél fúj című verséből. Tóth Vivien az egyetemi fiatalokról, a nyomdában történtekről és a 12 pont megfogalmazásáról beszélt. Majd a szereplők felváltva ismertették a 12 pontba foglaltakat. Horváth Alexandra a délután történtekről a Múzeumtéri eseményekről beszélt a hallgatóságnak. Ezután Barati Dóra elszavalta Petőfi Sándor: Nemzeti dal című költeményét, hisz ennek a versnek jelentős szerepe volt a március 15.-i események alakulásában.

Szent Bazil Középiskola Március 15. re emlékeztünk Kisvárdán Hírek

Lakatos Vivien 9. osztályos tanuló a Városházán történtekről beszélt, majd arról, hogy a forradalmi tömeg Budára Táncsics börtönéhez vonult, hogy őt kiszabadítsa. Hamza Felicia elszavalta Petőfi Sándor: A Szabadsághoz című versét. Vincze Anett 10. osztályos tanuló a Nemzeti Színházban történt eseményekről számolt be. Hamza Ibolya részletet mondott el Juhász Gyula: Március idusán című verséből.

Az ünnepség záró részeként Lakatos Julianna Demjén Ferenc Honfoglalás című dalát énekelte el, amely méltán emelte a megemlékezés ünnepélyességét.

Újvári Ella osztályfőnök

Tags: ,
Menü