EVA bemutató az új tanszalonunkban Kisvárdán !

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola EVA bemutató az új tanszalonunkban Kisvárdán ! Hírek

A Royal Cosmedic Kft. képviseletében Horváth Ildikó bemutatófodrász elhozta nekünk az EVA elnevezésű termékcsaládot. Ildikó Budapesten egy fodrászképző iskolában gyakorlati oktató, és egy szalonban is ezzel a termékkel dolgozik.2009. február 19.-én 13 órára egyeztettünk időpontot a cég igazgatójával Kunzer Rudolffal, akivel korábban az őszi Beauty Forum Szakkiállítás- és Vásáron ismerkedtem meg. Kérésemre a tanulókat már akkor megajándékozta egy hajszínskálával, 10db hajfestékkel és 1l Evyoxinnal. Sajnos a bemutatófodrász egy kicsit elkésett, mert nem gondolta, hogy ilyen hosszú az út Kisvárdáig. A késést igyekezett kompenzálni: azonnal elkezdte a munkát. Két hajfestést terveztünk, a modellek készen álltak, rövid bemutatkozás után a feladat megoldásába a tanulókat is bevonta. Hét fodrásztanuló technikusként segített, a többiek az elméleti kérdésekre válaszoltak.

Az első modell Évi, iskolánk kozmetikus tanulója, a haját a fejtetőn hamvas szőkére (10.01), a fej többi részén csokoládé barnára (4.04), míg a másik modell Enikőt szederszínnel (7.20) festette be Kiss Erika (12.évf) és Révész Rózsa (13.évf) tanulók segítségével.

Amíg a lányok dolgoztak , Ildikó röviden bemutatta a céget, annak történetét, majd beszélt a termékekről: a festékekről, szőkítőkről (keverési arányok, összetétel, hatóidő); az ápoló anyagokról (samponok, balzsamok, pakolások, ampullák) a finish termékekről (habok, lakkok, egyenesítők, göndörítők, waxok).
Meglepetésként, amíg a festékek hatóidejének leteltére vártunk, Ildikó megnyírt egy 13. évfolyamos tanulót. Balogh Margitnak nagyon tetszett az eredmény. Nekünk is.

A bemutató elejétől a végéig jó hangulatban telt, minden általunk feltett kérdésre érthető és logikus választ kaptunk.
Közben letelt a festékek hatóideje. Mindkét modell hajvágást is szeretett volna. Enikőnek fazonigazítást és sok puhítást alkalmazva készült el a tüsis frizura, Évi a hajhosszat szerette volna meghagyni, azon kívül „szabad kezet” engedett. A végeredmény egy új, nőies, könnyed frizura lett, ami a hajfényspraytől csillogott-villogott.

Mind a három modellünk meg volt elégedve az eredménnyel, a tanulók a precíz tájékoztatással, válaszokkal.Ildikó olyan jól érezte magát, hogy még majdnem egy órát maradt, mert a lányok folyamatos kérdésekkel bombázták. Elégedett volt a tudásukkal, hiszen az általa feltett kérdésekre ügyesen válaszoltak. Ezért ajándékot kapott a tanszalonunk:néhány hajfestőtálat, ecsetet, hajhabot, szőkítőport, oxigentát, hogy a lányok magukon is ki tudják próbálni a termékeket. Jó utat kívánva megköszöntük ezt a jól sikerült bemutatót. Reméljük, ezentúl minden évben meglátogat minket.

Polyákné Márta Edina gyakorlati oktató (TK- FODRASZOK-2009-02-19)

Néhány tanuló véleménye:

A húgom évek óta feketére festi a haját. Most szeretne barna hajszínt, aminek az elérése nem egyszerű, de a bemutatón hasznos tanácsot kaptam ennek megvalósítására.
Kovács Károlyné 13.évf

A régi fodrászom eddig nem tudtam a hajtövemet is hamvasra festeni. Most sikerült, ezentúl jövök a fodrász tanulókhoz, számíthatnak rám vizsgán is modellként.
Évi kozmetikus tanuló

A bemutatóra tartalék modell voltam, sajnos nem kerültem sorra, de az oktatóm másnap szépen elkészítette a hajam az ajándékba kapott szőkítőpor segítségével, és másik cég hajfestékével.
Tóth Enikő 11. évf.

Tags: , ,
Menü