“Technológiák mérföldkövei kémikus szemmel”

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola “Technológiák mérföldkövei kémikus szemmel” Hírek

A Nyíregyházi Főiskola Agrár és Molekuláris Kutatóintézete plakátkiállítást rendezett a főiskola kerengőjében, amit a Telegdis diákok is megtekintettek. A kiállítás 33 plakátból áll, melyek négy fő témakör köré csoportosulnak:

-Az energiaszolgáltatás
– A kommunikáció
– Az orvostudomány
-A mezőgazdaság és az élelmiszerbiztonság

A szemkápráztatóan színes plakátok, egyfajta üzenőfalként működnek, ezek az üzenetek a diákok számára is érthetőek, világosak. Nemzetközi értelemben is működő jelképrendszerek alapján szavak nélkül is elmondja: nagyon kell vigyázni, továbbfejleszteni és jobbá tenni a környezetünket, ezzel egyetemben a Világot. A cél természetesen gyakorlatban használható ismeretek közlése, azok elvi, gondolati hátterének bemutatása. Kitűnően használható ezen felül átfogó elvek illusztrálására. A feltűntetett szemelvényekből igen sok hasznos információ jutott el hozzánk, vagy legalábbis a minket körülvevő rohanó világ dolgaiba pár perc erejéig is, de belegondolhattuk. Elképzelhetetlennek tűnő emberi vívmányokkal találkoztunk, hihetetlen átmenetet vélhetünk felfedezni az egyes tudományágak között. Nagy hatással volt a diákjainkra, miközben olvasgatták a felhívást, milyen felfedezéseknek kellett létrejönni Semmelweistől a művégtagokon át a szívátültetésig, a Morse jelektől a faxon és a Nokián át, nem beszélve még az agrárpolitikai törekvésekről, hogy eleget tegyen a társadalom változó igényeinek.

A kiállítás nekünk nagyon tetszett, felettébb érdekes volt és elgondolkodtató. Reméljük a következő generációban is ott vannak a korszakalkotó felfedezők, tudósok, akikkel együtt a Világ még ennél is jobb lehet.

Szabó- Vass Krisztina

Tags: ,
Menü