A 13. évfolyamos kozmetikusok félévi gyakorlati vizsgája Kisvárdán

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola A 13. évfolyamos kozmetikusok félévi gyakorlati vizsgája Kisvárdán Hírek

A 13. évfolyamos kozmetikus tanulók első vizsgája, a félévi gyakorlati vizsga volt. A tanulók megmutathatták, hogy mennyi feladatot sikerült 4 hónap alatt elsajátítaniuk. A tanév kezdetétől mindenki nagy lelkesedéssel és kíváncsisággal telve kezdett neki a felkészülésnek. A rendszeres gyakorlás és szorgalom meghozta gyümölcsét! A vizsgára 2009. januárban került sor. Nagyon izgatottan és sokan félelmekkel telve érkeztek tanulóink a vizsgára, majd később csökkent az izgalom és elkezdődhetett a munka. A vizsgafeladatok a következők voltak: szempillafestés, szemöldökfestés és formázás, az arc letisztítása, radírozása, arcmasszázs, bajuszszőkítés és végül a gyantázás patronos gyantával. Legnehezebb feladatnak a szemöldök festése és a masszázs bizonyult, sokan apróbb hibákat ejtettek valószínűleg azért, mert rengeteg gyakorlatot igényel ez a két munkafolyamat.
A többi vizsgafeladatot minden tanuló ügyesen teljesítette. Ezt leginkább az eredmények tükrözték. Fegyelmezetten és egymás munkáját nem akadályozva dolgoztak a lányok, a vizsga olajozottan zajlott. A vizsgafeladatok elvégzése után az értékelés és az eredmények ismertetése következett. A tanulók jó és jeles osztályzatokat kaptak, amelyeknek nagyon örültek. Remélhetőleg a további vizsgákon is hasonlóképpen szerepelnek és a közelgő szintvizsgán is ilyen szép eredményt érnek el!

Tóth Erika szakoktató

Tanulói vélemények a vizsgáról:

„Nagyon izgultam a vizsga miatt, szerencsére fölöslegesen, mert nagyon kedvesek voltak a vizsgáztató tanárok és minden feladatot sikeresen teljesítettem. Ötösre vizsgáztam!”
Cs.M.

„ Izgatottan vártam a vizsga napját, előtte rengeteget gyakoroltam, hogy jól sikerüljön. A hibáimtól eltekintve elégedett vagyok, bár van még mit csiszolni a masszázsomon és a festéseken, de idővel valószínűleg jobban sikerül minden.”
M.N.

„Szerencsére sikeresen vizsgáztam, megérte a sok gyakorlás! Most már készülhetek a szintvizsgára, ami már egy komolyabb vizsga lesz, remélem ott is hasonlóan jó osztályzatot kapok.”
Sz.B.

Remélhetőleg a további vizsgákon is hasonlóképpen szerepelnek tanulóink és a közelgő szintvizsgán is ilyen szép eredményt érnek el!

Tags: , ,
Menü