„Füstmentes hét” a nyíregyházi Tessedikben

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola „Füstmentes hét” a nyíregyházi Tessedikben Hírek

„Füstmentes hetet” szerveztünk a Tessedik Sámuel Szakképző Iskolában és Gimnáziumban. Célunk az, hogy minél több fiatal válassza a füstmentes életet, azaz egy egészségesebb jövőt. A kamaszkor életük egyik problémákkal zsúfolt időszaka. A felnőtté válás, az iskolaváltás, a szerelmek, a csalódások, a pályaválasztás komoly kihívást jelentenek a fiatalok számára. A statisztikai adatok szerint nemcsak a dohányzás kipróbálása, de a rendszeres cigarettázás kialakulása is egyre fiatalabb életkorban következik be. Nagyon fontos tehát, hogy olyan véleményformáló élmények érjék a fiatalokat, amelyek hatására később az eddiginél jóval kevesebben próbálják ki a cigarettázást és szokjanak rá a dohányzásra. Az intézményünkben sem hunyhatunk szemet a fiatalkorúak dohányzása felett, ezért is került sor a „Füstmentes hét” néven megrendezett dohányzásmegelőző programra. Ismeretterjesztő anyagok segítségével hívtuk fel a tanulók figyelmét a káros következményekre és szövődményekre. A cél a felvilágosítás valamint az elrettentés. Ennek érdekében a Dohányzás a tinik körében című dokumentumfilmet néztünk meg osztályfőnöki órák keretében, melynek hatására több diák elgondolkozott a dohányzás okozta következményeken.
A program keretében 2009. március 3-án ellátogattunk az osztályokkal a nyíregyházi Nyírfa téri Térgalériába. Itt az Art Misszió Alapítvány segítségével a „Civil együttműködés spanyolországi tapasztalatok hazai továbbadására” című program keretében szemléletformáló plakátokat tekintettünk meg. A plakátok különböző környezeti és társadalmi problémákkal kapcsolatos üzeneteket közvetítve, elgondolkodásra, saját felelősségük mérlegelésére, a fogyasztással és a médiával szembeni kritikusabb magatartásra ösztönzik a diákokat.

Reméljük, hogy a látogatás nem volt hiábavaló, és a diákok életvitelére mély benyomást tett, és egyre többen mondanak nemet a dohányzásra!

Arnóczkiné Szilágyi Andrea szaktanár

Tags: ,
Menü