Szabolcs Kupa 2009

folder_openHírek

2009. február 15-én hetedik alkalommal rendezte meg Nyíregyházán a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kereskedelmi és Iparkamara a Szabolcs Kupa elnevezésű országos fodrász, kozmetikus és műkörömdíszítő versenyt, melynek a Wesselényi Miklós Szakközépiskola és Szakiskola biztosított helyszínt.

A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola fodrász és kozmetikus tanulói – az elmúlt évekhez hasonlóan – idén is nagy létszámmal vettek részt a Kupán, melyen eredményesen szerepeltek. A Szabolcs Kupa nem egy egyszerű verseny, hanem show elemekkel bővített szimpóziuma a szépség szakmának. Az idei sztárvendég Simone Bardi olasz mesterfodrász az egyik kiemelt támogató, a Brelil cég színeiben kápráztatta el a közönséget technikai tudásával. A sztárfodrász felkészüléséhez a helyet a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola tanműhelye biztosította. Iskolánkat az a megtiszteltetés is érte, hogy a tanulóink segítségére lehettek a mesternek és technikusainak a modellek előkészítésében. A mester elégedetten dicsérte tanulóink gyakorlati tudását és ügyességét. A show műsor másik kiemelkedő eleme Mokánszki Milán iskolánk volt tanulójának saját hajshow-ja volt. A felkészülés alatt Milán vidám és kötetlen beszélgetés során adta át szerzett tapasztalatit a vele együttműködő tanulóknak.

Szent Bazil Középiskola Szabolcs Kupa 2009 Hírek

Iskolánk 120 m2-es tanszalonja kiváló lehetőség szakmai rendezvények megtartására, multicégek támogatásával és magas szinten képzett oktatókkal biztosítja tanulóink színvonalas oktatását, hogy megismerjék a szakma minden szépségét és a benne rejlő lehetőséget.Tanulóink mint kezdő versenyzők különleges hajkreációkkal kápráztatták el a szakmai érdeklődőket. Iskolánkban a kozmetikus képzésnek is nagy hagyománya van. A képzés ingyenes tanműhelyes oktatási rendszerben működik, amely a mai kor technikai vívmányainak megfelelően felszerelt kozmetikai gépekkel rendelkezik. Több vezető professzionális kozmetikai cég támogatja iskolánkat, termékeikkel biztosítva, hogy diákjaink minél nagyobb rálátással ismerkedhessenek meg a hazai piac által kínált lehetőségekre. Egész évben szervezzük ezen cégek bemutatóit, melyre itt az iskolánk tanműhelyében kerül sor. A tanműhelyben a tanulók felkészítése a vizsgakövetelményeknek megfelelően történik, a tanulók egymáson és vendégeken is gyakorolhatnak. Nappali tagozatos tanulóinknak lehetősége nyílik a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen való részvételre, itt akár a szakmunkás bizonyítvány azonnali megszerzésére. Ez már két tanulónknak is sikerült.

Bár a tanszalonban való oktatás tematikája szerint január második felétől tanítjuk a sminkelés fortélyait, ügyesebb tanulóink már most is megméretették magukat. Az oktatás eredményességét mutatja, hogy kozmetikusaink is szép eredményeket értek el színvonalas munkájukkal. Két versenyszámban indult diákunk, a „Nappali kikészítés – hordható smink” kategóriájában, mely a mai divatirányzatnak megfelelő, modern kikészítést kívánt. Hajdu Laura első évfolyamos tanulónk szerzett be, ahol negyedik helyezést ért el, pontos, tiszta munkáját külön díjjal jutalmazta a zsűri.

Másik, szintén elsős tanulónk, Bíró Henrietta, a felnőtt kategóriában, a „Szabadon választott alkalmi smink” versenyszámban indult. Szépen kidolgozott munkájáért különdíjat kapott. Volt tanulónk, Ilosvayné Orosz Mónika is indult mindkét felnőtt kategóriában, a „Szabadon választott alkalmi smink” kategóriában első, a „Misztikus utazás – fantáziasmink” kategóriában 3. helyezést ért el. A munka a tanszalonban azonban továbbra is folytatódik. Tovább csiszolgatjuk a sminkelés apró fortélyait, hogy jövőre nagyobb gyakorlattal rendelkezve még többen indulhassanak ezen a szakmai megmérettetésen. Eredményeink és „nemzetközi” elismerés fémjelzi az iskolánkban folyó munkát és az iskolánkban tanulók lehetőségeit!

Szabolcs Kupa 2009. versenyeredmények
FODRÁSZ
Férfi tanuló verseny:
Szalon stílus hosszabb hajon (fésülés): Mezei Balázs 12. évfolyam 2. helyezett, Kebles József 13. évfolyam 8. helyezett, Szigeti Orsolya 12. évfolyam 9. helyezett, Eszenyi Márk 12. évfolyam 7. helyezett
Divat rövid hajvágás: Mezei Balázs 12. évfolyam 2. helyezett, Szigeti Orsolya 12. évfolyam 6. helyezett, Kebles József 13. évfolyam 9. helyezett, Eszenyi Márk 12. évfolyam 10. helyezett
Összetett: Mezei Balázs 12. évfolyam 2. helyezett
Szabad kategória női: Rőczi Tímea 13. évfolyam 2. helyezett, a Nap színe kategória győztese és Londa különdíjban részesült
Női tanuló verseny (I. II. III. évfolyam):
Víz Marcell egész fejen: Dublinszki Olga 11. évfolyam 5. helyezett
Különdíjban részesült, Wella csomagot kaptak: Mezei Balázs, Kiss Barbara, Sorbán Brigitta
Brelil csomagot kaptak(hajszárító, hajsimító, hajnyíró gép és termékcsomag): Minden résztvevő diákunk
KOZMETIKUS
Nappali kikészítés – hordható smink: Hajdu Laura 13. évfolyam, 4. helyezés és Prestige ajándékcsomag
Misztikus utazás – fantázia smink: Bíró Henriett 13. évfolyam, Prestige ajándékcsomag
Alkalmi smink: Kovács Ágnes Ildikó 14. évfolyam 7. helyezés, Bozsódi Brigitta 14. évfolyam 8. helyezés

Tags: , , , , ,
Menü