A végzős kozmetikusok utolsó előtti megmérettetése a Telegdi Kata Középiskolában Kisvárdán

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola A végzős kozmetikusok utolsó előtti megmérettetése a Telegdi Kata Középiskolában Kisvárdán Hírek

A 2008/2009-es tanév első megmérettetése kozmetikus tanulóink félévi gyakorlati vizsgája volt. Minden tanuló többször és rendszeresen is gyakorolta a feladatokat a jeles eredmény érdekében. A vizsgára 2008. decemberben került sor. A vizsgafeladatok elsősorban a bőrtípus megállapítására, annak kezelésére és az alkalmi sminkre összpontosult. Első feladatként a diákok sorsolt modelleken végezték el a diagnosztizálást, majd ismertették a bőrtípus kezelési tervét és elektrokozmetikai géppel történő kezelési lehetőségeit. Ezt a feladatot mindenki sikeresen teljesítette. Ezután az arc-és dekoltázsmasszázs következett. Az arcbőr letisztítása után a tanulók párokban dolgoztak, és különböző masszázsfogásokat mutattak be. Majd összefüggően masszíroztak, melyet egyenként értékeltek a vizsgáztató tanárok.
Utolsó feladatként az alkalmi smink készítése következett, melyre a tanulók nagyon sokat készültek a vizsga előtt. Eredményesnek bizonyult a kitartó gyakorlás, mivel gyönyörű sminkek készültek. A tanulók nagyon változatos színeket használtak és különböző csillámporokat, szemhéjfestékeket, rúzsokat, szájfényeket és pirosítókat alkalmaztak.
A sminkek elkészítése után minden alkotást megörökítettünk fényképezővel.

Végül a vizsgafeladatok értékelése következett, minden tanuló
jól teljesített, több jeles osztályzat született.
Tóth Erika gyakorlati oktató
Tanulói vélemények a vizsgáról:

„ Örülök, hogy túljutottam ezen a vizsgán, remélem, hogy a szakmunkásvizsgám is hasonlóan sikeres lesz. Elégedett voltam a vizsgáztatókkal és a sok gyakorlásnak köszönhetően jól teljesítettem!”

„Úgy érzem, hogy a diagnosztizálás és a sminkelés területén is a tavalyi vizsgaeredményemhez képest sokat fejlődtem, elégedett vagyok a mostani teljesítményemmel.”

„Kedvezőek voltak a vizsgakörülmények, mindenki saját kezelőágyon dolgozhatott és a legjobbat hozhatta ki munkájából. A vizsgáztatók kedvesek voltak és reálisan értékeltek.”

„ A diagnosztizálásom nem sikerült olyan jól, mint a sminkem. Sminkelni jobban szeretek, örültem, hogy alkalmi smink volt a feladat, mert műszempillákat, csillámporokat és merészebb színeket is használhattam, a fantáziám szárnyalhatott! „

A továbbiakban tanulóink nagy lendülettel készülnek az év végi vizsgájukra, valamint az utolsó nagy megmérettetésre, a szakmai vizsgára!

 

Tags: , ,
Menü