Ünnepi hangulat egész decemberben Kisvárdán a Telegdiben!

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Ünnepi hangulat egész decemberben Kisvárdán a Telegdiben! Hírek

Nagyon várjuk, minden évben advent időszakát. Készülődünk, feldíszítjük az osztálytermeket, télapóról szóló énekeket és verseket tanulunk. Évek óta hagyomány, hogy az osztályközösségek tanulói sorsolással kiválasztott társukat ajándékozzák meg. Mindenki izgatottan várta, hogy idén ki kinek lesz a „Mikulása”. Végre eljött a várva várt nap, közös éneklés közben feldíszítettük a fenyőfát és jött a Télapó, akinek a tiszteletére a diákok műsorral kedveskedtek. Műsorvezető Nyerges Szilvia fodrász tanuló volt, aki frappáns összekötő szöveggel konferálta fel a műsorszámokat. Szabó Csilla kozmetikus tanuló és Berecz Gabriella fodrász tanulók verset mondtak. A 11/KN-N fodrász osztály a Gingle- Bells dalt adta elő mikulás sapkában osztályfőnökükkel Baloghné Lipták Bernadettel együtt, aki angol tanárként betanította a dalt az osztályával. Az egész iskola előtt ünnepeltük azokat a tanulókat, akik kimagasló eredményeket értek el versenyeken, vagy a közösségért, az iskola imázsáért tettek sokat, az ősszel indult road show keretében.

Ez alkalommal meglátogatjuk azokat az általános iskolákat, ahonnan igény van arra, hogy segítsük a pályaválasztását az ott tanulóknak. Végzős diákjaink felkeresik az iskolákat és ízelítőt adnak szakmáikról látványos bemutatóval. Ezek a tanulók név szerint Nyerges Szilvia, Szapora Gabriella, Révész Rózsa, Kovács Károlyné, Márta Ágnes, Szabó Edina, Nagy Renáta. Kimagasló tanulmányi eredményéért pedig, Majnik Lilla számítógép-szerelő és karbantartó tanulót ünnepeltük.

Az ősz télapó együtt tapsolt és nevetett a diákokkal az előadás alatt, és mint ahogy tudjuk előtte nincs titok. Nagy könyvéből mindent kiolvasott. Az osztályfőnökök segítségével minden diákhoz volt szava, és ha kellett jó tanáccsal látta el, a 2009-es évre. Jó volt hallani a sok dicséretet a jó tanulmányi eredményekről, hogy tanulóink komolyan veszik a tanulást és készülnek a rohamosan elérkező szakmai vizsgára, de előbb még nagy megmérettetés lesz a szakma kiváló tanulója verseny !

Kedves Mikulás! Köszönjük, hogy itt voltál. Jövőre is szeretettel várunk a Telegdiben!

Tags: ,
Menü