Mentőkutyás bemutató Nyíregyházán

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Mentőkutyás bemutató Nyíregyházán Hírek

2008. május 13-án a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium nyíregyházi iskolájában a Kelet-Magyarországi Speciális Mentők mentőkutyás alakulata színvonalas bemutatót tartott a diákoknak. Az alakulat egyik tagja iskolánk volt tanulója Fekete Tamás is. A mentőalakulat tagjai a jól kiképzett kutyákkal bemutatták a mentési tevékenység minden fázisát – a bajba jutott egyén felkutatásától kezdve a romok alóli kimentésen át az őrző-védő tevékenységig.
Az egyesület 1999-ben 11 taggal alakult, kiemelten Szabolcs-Szatmár-Bereg és Hajdú-Bihar megye területén speciális mentési feladatok ellátására, bajba jutottak mihamarabbi kimentése érdekében. Jelenleg 28 aktív taggal működik.
A szervezet önkéntes alapon működik, tagjai alpinisták, barlangászok, mentőkutya vezetők, orvosok, tűzoltók és egyéb speciális szakterületen dolgozó emberek. Az egyes feladatokat a szükséges szaktudással rendelkező, megfelelő képzettségű tagok végzik.
A tagok rendelkeznek a speciális feladatok ellátására jogosító szakmai bizonyítványokkal, úgymint ipari alpinista, vízimentő, búvár, önkéntes tűzoltó, kisgépkezelői engedélyek.
A mentési technikák folyamatos gyakorlása érdekében a szervezet tagjai belföldi és nemzetközi gyakorlatokon vesznek részt folyamatosan.
A szervezet tagjai állandó készenlétben vannak, hiszen bármikor riaszthatják őket akár a belföldi, akár a nemzetközi katasztrófák ideje alatt. Részt vettek az indonéziai szigeteken végigsöprő szökőár, a burmai és a pekingi földrengés áldozatainak mentési munkáiban is.

Köszönjük eddig végzett áldozatos munkájukat és kitartást kívánunk nekik ehhez a nehéz hivatáshoz!
Pethőné Ludman Renáta szaktanár

Tags: ,
Menü