„Iskolanap” Kisvárdán.! (nyíregyházi szemmel)

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola „Iskolanap” Kisvárdán.! (nyíregyházi szemmel) Hírek

Április elején levél érkezett iskolánkba, melyben a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola kisvárdai iskolája kispályás teremlabdarúgó bajnokságot hirdetett a Telegdi és a Tessedik Sámuel Szakképző Iskola és Gimnázium, illetve a két intézményen belül a telephelyek között. A bajnokság időpontja 2008. április 26-a. A felhívásra lelkesen jelentkeztek a diákok. Olyannyira népszerű lett az ötlet, hogy négy focicsapat alakult. A csapattagok a felkészülést már hetekkel korábban megkezdték heti két alkalommal. Kitartóan edzettek napsütésben, de sajnos legtöbbet szakadó esőben. Edzőmeccseken sikeresen szerepeltek, a csapatok is összekovácsolódtak.
Elérkezett végre április 26-a. Az iskola udvarán gyülekeztek a tanulók, hogy a tanári karral közösen induljanak Kisvárdára. Néhányan autóval, a nagytöbbség bérelt busszal utazott. A buszon már megalapozódott a jó hangulat, így mire megérkeztünk, kellően ráhangolódtunk az egész rendezvényre.
Már az első meccsen játszott a legesélyesebb csapatunk, amelyet 5:0- ra meg is nyertek a fiúk. A bajnokság alatt, akiket kevésbé érdekelt a foci, azok az udvaron tekinthették meg a helyi tűzoltók bemutatóját.
A meccsek egymás után zajlottak, szurkolóink rendületlenül bíztatták focistáinkat.
Eljött a várva várt döntő, melyben a legerősebb csapatunk is részt vett, ezzel esélyt kaptak arra, hogy megszerezzék az első helyet és elhozzák a vándorkupát. Tanulóink több sérülés ellenére kitartóan küzdöttek. Tanárok, diákok együttesen felállva szurkoltak, de sajnos mindez nem volt elég a győzelemhez, és így a kicsit sem lebecsülendő második helyet szerezték meg diákjaink.
A csapat tagjai: Raska József, Bodnár Gábor, Kincse István, Bajzáth Árpád, Mocsár Dezső, Petusák László, Huri Miklós.
A meccsek után közösen megebédeltünk, majd ezt követően sor került az eredményhirdetésre, ahol kiosztották csapatunknak az ezüst érmeket, és kapusunk Raska József a legjobb kapusnak járó különdíjat kapta meg.
Az eseménydús nap után kicsit fáradtan, talán picit csalódottan, de rengeteg élménnyel gazdagodva indultunk haza.
Köszönjük a szervezőknek ezt a szép és kellemes napot!
Királyné Varga Krisztina szaktanár

Tags: , , , ,
Menü