Fordított nap a Telegdiben

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Fordított nap a Telegdiben Hírek

Április 1-jén a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola nyíregyházi telephelyén lehetőség volt, hogy diákok tartsák meg a tanítási órákat a szaktanárokkal való előzetes egyeztetés alapján.

Vélemények a diáknapról:

„Jó volt, élveztem, de minden nap nem tudnám végigcsinálni. Élveztem, hogy próbáltak nehéz helyzetbe hozni, és egyszer-kétszer sikerült is nekik.”
Huri Miklós diák

„Úgy gondolom, hogy a tanárok maradjanak tanárok, a diákok pedig diákok! Nem gondoltam volna, hogy a tanároknak ennyire nehéz dolguk van, ugyanis nem is olyan könnyű egy egész osztályra figyelni és fegyelmezni őket. Persze tetszett a dolog, hiszen számomra eléggé érdekes volt és szórakoztató.
Az hogy feleltettem, már csak hab volt a tortán, hiszen az sem egy egyszerű dolog, hiszen nem csak a diáknak, hanem a tanárnak is fel kell készülnie rá. Szerencsére egész nap megvolt mindenkiben a jó kedv, hiszen ilyen lehetőség nem sűrűn adódik, de talán nem is baj.
Tehát nyugodtan mondhatjuk, hogy tanárnak lenni nem egy leányálom!”
Horváth Arnold diák

„Nekem nagyon jó volt az a nap, mert én voltam a tanár. Élményekben gazdag volt, próbáltam tanítani, kisebb nagyobb sikerrel. A tanárok, akik persze diákok voltak aznap, nagyon aranyosak és kedvesek voltak, beleélték magukat a diákok szerepébe. Nekem nagyon tetszett a fordított nap, ha lehetne megismételném.”
Mocsár Dezső diák

Április 1-jén a fordított nap alkalmával több órán is megtapasztalhattam, milyen is lenne, ha iskolában tanítanék. Azóta sok minden átértékelődött benne, többek között, hogy hogyan is kel, illetve kellene viselkednünk tanulóként az órákon. Természetesen élveztem, hogy én okíthattam kicsit az osztálytársaimat, és persze a tanárok is megmutatták, hogy hogyan is viselkedünk. Ezúton is szeretném megköszönni a lehetőséget.
Kusnyerik Csaba diák

„Nagyon élveztem a fordított napon, hogy a nap végére is megmaradt az egyébként ekkorra már kissé rekedt hangom. Az volt csupán megrázó, hogy a tanulók az igazgatói figyelmeztetésemet fontolgatták, mert előfordult, hogy kérdezés nélkül beszéltem, és járkáltam az általuk tartott órákon.”
Chrenkóné Tóth Katalin tanár

A nap sikeresen végződött, a „diáktanárok” lelkesen vállalták a nem mindennapi kihívást. Alaposan, gondosan készültek fel a tanítási órákra, bizonyítani akartak társaiknak, a tanároknak és természetesen maguknak is.

Szent Bazil Középiskola Fordított nap a Telegdiben Hírek

Tags: ,
Menü