Divatfórum 2008.

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Divatfórum 2008. Hírek

Február 23-24-én ismét megrendezésre került Budapesten az egyik legrangosabb szakmai kiállítás a Divatfórum. Hosszas szervezés után buszos kirándulás keretében fodrász, kozmetikus tanulók és tanáraik szombat hajnalban elindultunk Budapestre. Délelőtt 10 órakor érkeztünk meg a Kongresszusi Központhoz a rendezvény helyszínére. A 3 szintes épületben rengeteg cég képviseltette magát, a hazai szépségipar nagyjai a teljesség igénye nélkül pl. Schwarzkopf, L’oreal, Indola, Londa, Subrina, Toni and Guy, Paul Michell, Remington, BaByliss és még sorolhatnám! Rengeteg bemutató mellett igyekeztünk végigjárni a kiállítók standját is, így estére jól elfáradtunk.
A hazai sztárfodrászok showműsorokat tartottak, a tanulóknak, melyek közül a L’oreal show tetszett a legjobban, amelyet Hajas László tartott. Modern, a következő év divatját tükrözték a modellek frizurái. Néhány tanulónak sikerült közös fotót is készíteni Hajas Lászlóval, aki kedvesen fogadta a „rajongókat”.
A Schwarzkopf bemutatóján megismerhettük a legújabb termékeket, amelyek a közeljövőben már a tanműhelyben is megtalálhatók. A bemutató érdekessége volt még, hogy szaktanácsadóként részt vett rajta Csábrági Mariann, aki Nyíregyházán kezdte a szakmát, majd később Budapestre költözött, ahol bekerült a Schwarzkopf csapatába.
Szabados Iréne bemutatója ugyancsak színvonalas volt. Hangulatában egy szalon tréninghez hasonlított, „baráti hangvételű” műsor keretében részletesen elmagyarázta a festést, vágást, kitért a legújabb technikákra is. A hajhosszabbítás sokrétűségére is felhívta a figyelmünket.
Rengeteg fotót készítettünk, amelyeket itt megtekinthettek.
Gyorsan elszaladt ez a nap. Rengeteg új dolgot láthattunk, amit igyekszünk majd a mindennapokban is alkalmazni, hogy minél színvonalasabb munkát végezhessünk. Remélem a tanulók érdeklődését is sikerült még jobban felkelteni a szakma szeretete iránt, mely sokszínű és változatos, s ha valaki kellő komolysággal, szorgalommal tanul akkor egy olyan szakmát tanulhat, amiben sok örömét lelheti majd az élete során. A lehetőségek korlátlanok, csak élni kell vele…
Tokaji Tímea szaktanár

Tags: , , ,
Menü