Labor kémcsövek nélkül

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Labor kémcsövek nélkül Hírek

November 12-én hajnalban az elsős kozmetikus tanulók nagy izgalomra ébredhettek, hiszen tudták, hogy aznap nagy élmény vár majd rájuk, meglátogatni Ilcsi néni laboratóriumát Budapesten. Bár az idő nem nekünk kedvezett, de a hideg időt is feledtette velünk az az élmény, amellyel ott gazdagodhattunk. Nagyon kedves fogadtatás ért minket Molnár Ferenc személyében, aki nem más, mint Ilcsi néni fia és egyben az Ilcsi szépítő füvek ügyvezető igazgatója. Még alig értünk be az előadó helyiségbe, máris ajándékkal fogadtak minket.

Molnár Ferenc egy órás előadásában nagyon sok új és hasznos dolgot tudhattunk meg a termékekről, annak alapanyagaikról, azok beszerzéséről, valamint az előállításukról is. Az előadást követően, de még a laborlátogatás előtt szintén újabb meglepetés következett, csipkebogyó lekváros kaláccsal és csipkebogyó teával láttak minket vendégül. Ezután már nem volt más hátra, mint a saját szemünkkel látni, hogyan is készülnek valójában ezek a fantasztikus termékek. Ahogy beléptünk, mindenki tágra nyílt szemmel csodált az egymás után sorakozó hatalmas üvegekben tárolt, már feldolgozott növények sokaságát. Minden egyes üvegben különböző színű és lehengerlő illatú zöldség vagy gyümölcsféle pompázott. Ezután megtekinthettünk egy hatalmas tárolóban lévő óriási mennyiségű rózsaszirom olajat, s megtudtuk, 1 kg rózsaszirom olaj előállításához 2000 kg rózsaszirom szükséges. A következő dolog amivel megismerkedhettünk, az a három hatalmas gép, melyben a termékek véglegesen elkészülnek. Mint megtudtuk, ezek a modern, számítógépes kezelésű keverőgépek, egyedülállóak, egész Közép-Európában csak itt dolgoznak ilyennel. Végül pedig betekintést nyerhettünk a termékek előállításának utolsó és egyben befejező lépésével, a csomagolással.

Mielőtt pedig útnak indultunk volna, nagy meglepetést ért minket, amikor megtudtuk, hogy személyesen is találkozhatunk a szépítő füvek megálmodójával és megvalósítójával, Ilcsi nénivel. Mindenki elbűvölt a még mindig fiatalos és életvidám hölgy, akivel közös fényképeket is készíthettünk, amire nagyon büszkék lehetünk, és biztosan egy örökre szóló élmény marad számukra.

I. éves kozmetikus tanulók

Szent Bazil Középiskola Labor kémcsövek nélkül Hírek

Tags: , ,
Menü