Tanári szemmel

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Tanári szemmel Hírek

Már egész kisgyermek koromban tudatosan készültem a tanári pályára, mindig is éreztem, hogy nekem tanítanom kell. Szeretek emberekkel, gyerekekkel foglalkozni, tudásomat átadni, segítséget nyújtani az arra rászorulóknak.

Évekkel ezelőtt már tanítottam iskolánkban Kisvárdán, ahonnan egy bizonyos időre az anyaság, a gyermekvárás szólított el. Boldog voltam, mikor a GYED eltelte után az iskola vezetősége ismét gondolt rám. Örömmel jöttem. Elégedett ember vagyok, mert nem csak azt mondhatom el a mai világban, hogy van munkahelyem, hanem azt is, hogy a hivatásom az életem, az a munkám, amit igazán szeretek. Korábban is tapasztaltam, hogy itt egy rugalmas, barátságos munkaközösség van, kellemes a légkör. Kollégáimnak köszönhetem, mikor azt érzem, sikerült „visszaállnom”, beilleszkednem. Családias a hangulat, segítőkészség, jóindulat jellemzi az itt tanítókat. Más szempontból is szerencsésnek érezhetem magam, mert a „szofveres osztály”, kiknek az osztályfőnöke lettem, egy intelligens, tudni vágyó és akaró emberekből álló közösség. Komolyak, és ami nekem nagy örömömre szolgál, kreatívak. Mindez megnyilvánul munkájukban, szervező készségükben. A napokban Prezentáció és grafika óra kapcsán a megadott alapfeladatot elvégezve, azon túlmenően színvonalas munkát készítettek, mutattak be nekem. A rajzolóprogramban ötletes, ügyesen kidolgozott rajzokat láthattam, a tanulóknál szárnyalt a képzelet. Pozitívum egy tanár életében, ha diákjaira a feladat elvégzése lelkesítően, ösztönzően hat. Már megérte tanítani!

Szent Bazil Középiskola Tanári szemmel Hírek

Osztályommal hamar megtaláltuk a közös hangot, az eltelt hetek alatt a csoport egy kialakult, összeszokott társasággá vált. Ez számomra nagyon fontos, mert a diákok is, és én is itt töltjük el napjaink nagy részét, az iskola szinte a második családunk. Örömmel tölt el, mikor hallom a tanítványoktól, hogy az itt tanító tanárok „felkészültek, jól magyaráznak, türelmesek, segítőkészek, barátságosak, társként tekintik, társként kezelik a tanulót”. Iskolánkról is pozitív a megítélésük, színvonalasnak tartják az oktatást. Véleményük szerint számítógép termünk jól felszerelt és tiszta. További pozitívumnak tekintik az új gépek beszerzését, melyek még nagyobb kedvet keltenek a tanuláshoz, s tanulmányaikhoz is elengedhetetlenül nagy segítség.

Szerencsére iskolánk valóban korszerűen felszerelt, kellemes környezetet biztosít a tudás megszerzéséhez. Remélem sokáig öregbíthetem magam is az iskola jó hírnevét.

Dudásné Bereczki Viktória
Osztályfőnök, Informatika tanár

Tags:
Menü