Sport, sport, sport!

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Sport, sport, sport! Hírek

Mint a szakiskolások osztályfőnöke, fontosnak tartom, hogy az osztályom tanulói ne csak a „FŐ-FŐ” tantárgyakat látogassák, hanem a testnevelést is. Mivel a testnevelés órára nem mindig van lehetőségem eljutni, ezért úgy döntöttem, hogy „váratlanul” betoppanok a csütörtöki testnevelés órára, hogy személyesen is meggyőződjek arról, hogy kis csapatom vajon tudomásul veszi-e a testnevelés óra fontosságát. Kellemes meglepetésben volt részem, amikor saját szememmel is láthattam azt, hogy az osztályból mindenki örömmel hajtja végre a testnevelés tanárnő utasításait.

A tanulók is kellemesen elfáradva vették észre osztályfőnöküket a tanárnő háta mögött. Véletlenül egy fényképezőgép is volt nálam, vagyis meg is tudtam örökíteni ezt a nemes pillanatot. Diákjaim nagyon örültek, hogy lencsevégre kerülhettek, és még lendületesebben kezdtek el tornázni a vaku villanásai között. A tanárnő véleménye szerint a diákok szeretik a testnevelést, szívesen veszik ki a részüket a gyakorlatokból. A napi mozgás nagyon fontos eleme életünknek, különösen akkor, amikor egy nap 6-7 órát kell egy helyben üldögélnünk az osztályteremben. A testnevelés óra után elmondtam nekik, hogy a képeket feltesszük az internetre egy kis cikk kíséretében, és szeretném, ha ők is kiegészítenék néhány saját gondolattal. Megbeszéltük, hogy aki ír néhány sort, osztályfőnöki dicséretben fog részesülni. Hárman éltek is a lehetőséggel, vagyis írtak néhány saját gondolatot a tesi óráról.

Vincze Anett:
Én nagyon szeretek tesire járni – egyrészt azért, mert jó fej a tanárunk, másrészt pedig jó fejek a skacok. Ha én nem vinnék a tesi órára felszerelést, akkor a tanár biztosan leszidna, amiért meg is lehet érteni – ezért rendszeresen hordom magammal. Nem bánnám, ha egy héten kétszer is lenne tesi óra, mert nagyon sokat kellene a gyerekeknek sportolni, másrészt pedig szeretek kézizni, focizni meg kosarazni. Általánosban nem lehetett ilyet csinálni, és pont ezért szeretek tesire járni. Remélem, mások is így gondolják, mint én.

Zakor István:
Én azért szeretem a testnevelés órát, mert egyrészt jó a tanár, megértő – viszont akkor nagyon szigorú, ha valaki nem visz felszerelést. Szerencsére én mindig viszek felszerelést, és mindig azt a feladatot csinálom, amit a tanárnő mond. Szeretek focizni, és még azt is szeretem, ha szét kell szóródni és csinálni a feladatot.

Vincze Gergő:
Én szeretem a testnevelést, mert a tanárnő mindig rendes, de akkor szigorú szokott lenni, ha valaki felszerelés nélkül jön órára. Szerencsére, ilyen egyre ritkábban szokott előfordulni. Vannak haverjaim is az osztályban, pl Kása Gergő – mert rendes velem, mindig megvéd, vagy segít nekem órán, ha nem tudom, hogyan kell csinálni egy feladatot. Ha elmondok neki valamit, nem mondja tovább senkinek. Rajta kívül Radics István, Feka Dániel, Kozma Zsolt, Németh Dávid, meg a többi fiú is jóbarátom. A tesiről még annyit szeretnék mondani, hogy a tanárnő sok feladatot ad, viszont ha elvégezzük, akkor az óra végéig focizhatunk meg játszhatunk. Sok lánnyal már megismerkedtem, vannak lányok, akik tetszenek nekem. Az osztályfőnök óráin is jól érzem magam, de mindig sok anyagot veszünk át.
írta: Hajnal Béla osztályfőnök

Szent Bazil Középiskola Sport, sport, sport! Hírek

Tags: ,
Menü