Kéz- lábápoló műkörömépítő jelöltek vizsgája a Stress Kft.-nél Kisvárdán

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Kéz  lábápoló műkörömépítő jelöltek vizsgája a Stress Kft. nél Kisvárdán Hírek

Október 20-án fejeződött be a kéz- és lábápoló, műkörömépítő csoportunk vizsgaidőszaka, minden tanuló sikeres vizsgát tett és szerzett egy versenyképes szakmát. A vizsgázók között voltak olyan jelöltek, akiknek már volt szakmája, de voltak olyanok is, akiknek ez lett az első.

Ez a szakma kreativitást, ügyességet és türelmet igényel, de minden tanulónak sikerült kiválóan elsajátítani minden technikát. Jó eredményeket értek el a lányok a gyakorlati vizsgán, ügyesen építettek műkörmöt többféle technikával és alapanyag felhasználásával. Az elméleti tananyagot is kiválóan sajátították el, az írásbeli vizsga is sikeres lett. Nem egyszerű tananyagot kellet megtanulniuk, ugyan is el kellet sajátítaniuk az anatómia, bőrgyógyászat, ortopédia alapjait is, ezen kívül a kézápolás, lábápolás és műkörömépítés részletes tananyagát. Az elméleti és gyakorlati foglalkozások tartalmasak, hasznosak és érdekesek voltak. A tanulók egymáson és ismerőseiken, rokonaikon is gyakorolhattak.

A kéz- és lábápolás, műkörömépítés a szépségipar egyik területe, ami kiegészíti a kozmetikát és a fodrászatot. Mindhárom szakma elsajátításával válnak tanulóink igazán versenyképes szakemberekké a munkaerőpiacon, mert minél több szakmájuk van, annál jobban el tudnak helyezkedni, annál könnyebben el tudják indítani saját vállalkozásukat.

Ehhez kívánunk tanulóinknak sok sikert!

 

Tags: ,
Menü