Új képzés, új iskola, egy tanuló szemszögéből…

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Új képzés, új iskola, egy tanuló szemszögéből… Hírek

A vámügyintézők tarifálás közben!

Sokan ajánlották nekem ezt az iskolát, de nem tudtam miért. Felkerestem az iskola honlapját ahol megtaláltam az engem érdeklő információkat. A vámügyintéző szak ígéretesnek bizonyult. El is mentem beiratkozni és legnagyobb meglepetésemre már akkor megtetszett az iskola. Hogy miért? Kellemes és rendezett környezet. A tanárnő, aki felvette az adataimat, kedves, művelt a koromhoz megfelelően megtalálta a hangnemet. Akkor úgy léptem ki az iskolából, hogy itt nagyon jó lesz tanulni. És igazam lett.
Szeptember 3-án, osztálytársaimmal megkezdtük tanulmányainkat. Órarendünk hallatán, kicsit megijedtünk, mert olyan tantárgyak is szerepeltek benne amelyek első hallásra nehéznek bizonyultak. Később rájöttünk, hogy ez alaptalan volt. Az órák folyamán, megismerkedtünk a tantárgyakkal, tanárainkkal és egymással is. Tanáraink arra törekednek, hogy az óra, ne legyen monoton, mindig színessé teszik valamivel az óráinkat. Van egy-két óra, amelyet nagyon kedvelünk. Közöttük az egyik a kereskedelmi vámtarifa és áruismeret. Első hallásra furcsának tűnhet miért is kedveljük, mert nem egy egyszerű tantárgy. Nem mindegy, hogy a tanár, hogy adja elő magát. Úgy magyaráz, hogy azt bárki könnyen megérti, ugyanakkor szigorúan tartja magát az óra menetéhez. Jó olyan tanárral „dolgozni”, aki arra törekszik, hogy mindenkiből a legjobbat hozza ki és ráadásul kedves. Személyem szerint az összes tanáromat nagyon kedvelem, ezzel az osztálytársaim is így vannak. Minden tanárunk rendes és megértő.
A szak elvégzéséhez szükségünk van egy alapfokú „A” nyelvvizsgára. Jelenleg erre nagy hangsúlyt fordítunk. Szerencsére, tanáraink ebben is nagy segítségünkre vannak. Így nem lesz nehéz.
Még csak egy hónapja tanulok itt, sajnos ez a szak csak egy éves. Még szívesen maradnék egy-két évet. Egyszóval, a legjobb iskola, ahol eddig tanultam, mindenkinek ajánlom.
K. Ferenc 13/KG-N/2007. osztály tanulója

Szent Bazil Középiskola Új képzés, új iskola, egy tanuló szemszögéből… Hírek

Tags: , ,
Menü