Beteljesült álom Kisvárdán…

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Beteljesült álom Kisvárdán... Hírek

2007. szeptember elején már tudtuk azt, hogy a számítástechnikai szaktantermünk felújításra kerül majd. Mikor megérkeztek a monitorok már akkor biztosak voltunk abban, hogy a folyamat elkezdődött. Várva vártuk ezt a pillanatot, amikor ma reggel kicsomagolhattuk az új konfigurációt és ezzel beteljesült egy „álmunk”. A kicsomagolás után az osztályban való közlekedés is akadályokba ütközött. Az első, ami szembetűnt, hogy nincs floppy meghajtó, de cserébe kaptunk egy DVD olvasót… Nagyon tetszik az új konfiguráció, ami ezüst és fekete színekben pompázik. A monitorok mérete a régiekéhez képest (ami 15”-os volt) nagyon nagy (19”-os). Sajnos a táblánkat így feljebb kell emelni, mert csak a negyedét látjuk. Örömmel tapasztaltuk, hogy a monitorok Windows Vista tanúsítvánnyal rendelkeznek, vagyis biztosan megfelelnek korunk követelményeinek. Úgy érezzük magunkat a teremben, mint egy sűrű „erdőben”, amit a felvételek is tanúsítanak.

Belekukkantottunk a BIOS-ba is, így kiderítettük a legfontosabb elemek jellemzőit: pl. a merevlemez 160GB-os, a RAM mérete 1 GB-t, a processzor pedig AMD Sempron 3400+. Ilyen paraméterek mellett a Windows XP is biztosan jól fogja érezni magát.

Szent Bazil Középiskola Beteljesült álom Kisvárdán... Hírek

Amikor ezt a sorokat írjuk már a Windows feltelepült az 1. PC-re, aminek most a konfigurálása zajlik. Mindenki izgatottan várja, hogy használhassa az új „gépét”. A mai nap folyamán még biztos káosz lesz a teremben, de reméljük, hogy hamar helyreáll a régi megszokott rend. Nagyon hasznosnak bizonyult ez a nap, mert nem mindenki szerelt még össze számítógépeket és ezen a téren most mindenki kivette a részét. Így sokan új ismeretekre tettek szert, mivel egyedül kellett csatlakoztatni a különféle perifériákat. Amit elméletben tanultunk gyakorlatban is kipróbálhattuk.

Most már elmondhatjuk magunkról, hogy ha az előző osztályból sikerült egy tanulónak a régi technikával bejutni az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyre és ott nyerni, akkor mi közülünk az új 21. századi európai uniós követelményeknek is megfelelő számítógépek segítségével lehetővé válhat ez az országos siker, hogy iskolánk jó hírnevét tovább öregbíthessük.
13/KN-N/2007 Számítástechnikai szoftverüzemeltető osztály tanulói
Kisvárda

Tags: , ,
Menü