A pedagógus segítőtársa: a gyermek- és ifjúsági felügyelő

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola A pedagógus segítőtársa: a gyermek  és ifjúsági felügyelő Hírek

Új színfolttal gazdagodott a Felnőttek Szakiskolája, Szakközépiskolája és Gimnáziuma képzésének palettája. A 2007/2008-as tanévben első ízben indult a 10 osztályra épülő, egy éves időtartamú gyermek- és ifjúsági felügyelő képzés.

A szakképzés célja olyan szakképesítéssel rendelkező szakemberek képzése, akik a bentlakásos, valamint a napi bejárásos gyermek- és ifjúságvédelmi, szociális és oktatási-nevelési intézményekben lakó személyek harmonikus fejlődését elősegítsék, a szabadidős tevékenységeket megszervezzék, a játéktevékenységet, a gondozási feladatokat ellássák, a háztartásvezetéssel kapcsolatos munkát elvégezzék. Sőt, a gyermek- és ifjúsági felügyelő a nevelőtanár, a pedagógus illetve a gyógypedagógus segítőtársa.

Az elszánt tanulók változatos, színes órák, illetve gyakorlat keretében ismerkednek meg a „szakma” szépségeivel és nehézségeivel. Az elméleti órák keretében tanulnak pedagógiát, pszichológiát, gondozási és egészségügyi ismereteket, gyermek- és ifjúságvédelmet, illetve megismerkednek a gyógypedagógia alapjaival is. Gyakorlati foglalkozásaik során pedig a megszerzett elméleti ismereteiket alkalmazzák, egyben bővítik azt.

Reméljük, a kemény munkát és szorgalmat kívánó év után a hallgatók nemcsak egy szakmát „szereznek” maguknak, hanem hivatásuknak is fogják tekinteni azt.

Pethőné Ludman Renáta szaktanár

Tags: ,
Menü