Vizsgaidőszak Kisvárdán a Telegdiben

folder_openHírek

Kozmetikus
2007. június 05-én vizsgáztak a végzős kozmetikusok Kisvárdán. Nagy izgalommal készültek már kora reggel a nagy eseményre. A vizsgázók a modellekkel együtt szépen feldíszített munkahelyeken várták a vizsgabizottságot. Geréné Tolnai Zsuzsanna, a vizsgabizottság elnöke és Györgyné Kovács Gyöngyi vizsgabizottsági tag jelenlétében elkezdődött a megmérettetés. Csoportbontásban adhattak számot tudásukról, ezért csak a nap végére derült ki, hogy mindenki sikeres gyakorlati vizsgát tett. Erről a sok jeles és jó osztályzat tanúskodik. A szóbeli vizsgán is túl vannak már tanulóink. Kiemelkedő vizsgájukhoz szívből gratulálunk és további munkájukhoz sok sikert kívánunk. Amikor ezt a cikket írjuk, már jelentkeztek a végzett tanulóink közül néhányan, hogy iskolánkban további szakképesítést szerezzenek.

Gyere Te is, és próbáld ki magad, ha van középiskolai végzettséged! Tanuld meg nálunk ezt a szép szakmát, hiszen azon túl, hogy vendégeidnek is sok örömet szerzel, magadat is mesterfokon szépítheted. Egy végzős tanulónk kezelési tervén szerepelt a következő idézet, mely ennek a képzésnek mottóje lehet:

„A természet nem ismétli meg önmagát!
A falevelek is, mint az ember, s annak bőre más és más,
Egyedi, egyszeri és megismételhetetlen.”
(Ismeretlen szerző)

Számítástechnikai szoftver-üzemeltető
2007. június 04-én gyakorlati, 07-én szóbeli vizsgát tettek a „szoftversek”. Az egyik tanuló – Bakos Sándor – a győztesek nyugalmával szemlélhette társai vizsgáját, hiszen ő Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen elért eredményéért az OKJ-s vizsga írásbeli-gyakorlati-szóbeli vizsgarésze alól felmentést kapott. A bizonyítványát a többiekkel együtt vehette át, akik tehetségükhöz mérten teljesítettek. Minden tanuló megkapta a szakképzettséget igazoló okmányát. Közülük többen továbbtanulnak, ahol ezt a végzettséget pontszámmal jutalmazzák. A diákok a vizsga végén az asztalt körbeülve fogyasztották el a szülők által készített finom falatokat és egy kicsit szomorkásan búcsúztak egymástól. Jó osztályközösség alakult ki, s a búcsúzáskor jöttek rá, hogy ez csak ilyen rövid ideig tartott, hiszen ez a képzés egy tanéves. Megígérték egymásnak és osztályfőnöküknek, hogy sorsuk további alakulásáról tájékoztatják egymást.

Fodrász
2007. június 09-én a Vári Emil Általános Iskola adott otthont – immár másodszor – a fodrászok gyakorlati vizsgájának. A közel 100 résztvevő szeme előtt követték egymást a különböző vizsgarészek. A hangulatról zenészek gondoskodtak. Takács József, a vizsgabizottság elnöke és Semjényi Brigitta vizsgabizottsági tag felügyelete mellett minden tanuló sikerrel zárhatta a napot, melyet a több jeles és jó osztályzat is bizonyít. A szóbeli vizsga, ami szakmai kommunikációra épül, olyannyira jól sikerült, hogy ez a vizsgabizottság elismerését is kiváltotta. Elnök úr úgy nyilatkozott, hogy volt olyan felelet, amely „zene volt füleimnek”. A nevelőtestület örömére – a vizsga alapján – remélhetjük, hogy mindenki megállja majd a helyét az életben, és a vendégek örömmel mondhatják, hogy ez a fodrász a Telegdiben végzett. Gyere hozzánk fodrász tanulónak, mert szépen kialakított, tágas tanteremben és jól felszerelt tanműhelyben kiváló gyakorlati oktatók segítségével tanulhatsz.

Vámügyintéző
Iskolánk választható szakmái közül ez a képzés emelt szinten folyik. Érettségire épül és alapfokú „A” típusú nyelvvizsga (angol, német, orosz) szükséges a vizsgára bocsátáshoz, melyet az osztály minden tanulója teljesített. 2007. május 22-23-24-én került sor a gyakorlati-írásbeli vizsgára Vámjog és vámeljárás, Kereskedelmi vámtarifa és áruismeret, valamint Üzleti idegen nyelv tantárgyakból. Az ezekre kapott osztályzatok átlaga a gyakorlati vizsgarész osztályzata lett. A tanulók a vizsgaidő minden percét kihasználták, így jó eredmények születtek. A szóbeli vizsgát 2007. június 15-ére tűztük ki. A vizsgabizottság elnöke Laczi Ferenc, a vizsgabizottsági tag Dr. Egri Imre volt. A vizsgatantárgyak mindegyikére többnyire jeles és jó osztályzatokat kaptak, néhányan el is mondhatják magukról, hogy már e szakmában dolgoznak, és kamatoztathajták az itt megszerzett tudásukat. Iskolánk a következő tanévben is indítja a Vámügyintéző képzést nappali és esti tagozaton. Várunk mindenkit, aki szereti a kihívásokat, a nyelvtanulástól sem idegenkedik és piacképes szakmát kíván szerezni. Ennek sikerességéről kitűnő oktatóink gondoskodnak.

Iskolánk fenntartója minden tanévben pénzösszeget biztosít arra, hogy az eredményes és kiváló eredményeket elért tanulóinkat megjutalmazhassuk. Ez az idén is így történt. 17 tanuló vehetett át a jutalomkönyvet. Az SZKTV-n és OSZTV-n szereplők pénzjutalmat kaptak a felkészítő tanárokkal együtt.

A sikeres vizsga után jöhet a jól megérdemelt pihenés. Felvételi irodánk a hét minden munkanapján 8-tól fél 5-ig várja a jelentkezni kívánó tanulókat.

A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola nevelőtestülete

Tags: , , , , ,
Menü