Tavaszi hajkorona – váltás a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola kisvárdai tanszalonjában

folder_openHírek

A tavasz közeledtével szinte minden ember vágyik arra, hogy akár a természet, ő maga is kivirágozzon, testileg-lelkileg felfrissüljön. Sokan eldöntik például, hogy vitamindúsabban táplálkoznak ezután, többet sportolnak, de legalábbis – és ezzel nemcsak a hölgyek vannak így – elmennek fodrászhoz, hogy hajkoronájukat rendbetegyék a szakemberek. Sok esetben egészen elképesztő frizuraváltásokra is képesek: „Új frizura – új élet” – mondják többen, s talán igazuk is van. A külső magabiztossá, ezáltal sikeresebbé teheti a mindennapokat. És őszintén, ki ne vágyna erre?

Egy napsütéses szerdai napon a Felnőttek Középiskolájának felzárkóztató képzésben részt vevő tanulói – előzetes bejelentkezés alapján – meglátogatták a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola 11. évfolyamos fodrász tanulóit. A látogatásnak – azonkívül, hogy ingyen megszépülhetnek – célja volt az is, hogy minél többet megtudjanak a fodrász szakmáról, fortélyokat lessenek el, hiszen a következő tanévtől ők is hasonló tanulmányokat szeretnének folytatni, a szépségipar berkein belül szeretnének jeleskedni.
Reggel 8 órakor a szerszámok már kikészítve álltak a hangulatos tanszalon asztalain, s a „kisfodrászok” frissen, üdén várták leendő „vendégeiket”, akik igényeiket már jóval előre leadták: vágás, rakás, szárítás, vasalás, melír stb. Mindezek a kérések nem okoztak gondot a fodrász tanulóknak, hiszen két köztes gyakorlati vizsgán is sikeresen szerepeltek, ahol a műveletek a következők voltak: Marcell-vízhullám készítése, borotválás, gyűrűzéssel rakással készített nappali hajviselet, dauer-csavarás, klasszikus férfi hajvágás szárítással. Emellett iskolánk tanulói mindig képviseltetik magukat a legnívósabb versenyeken (Kézműves Kupa, Szabolcs Kupa stb.). E rendezvényeken a legtöbbször dobogós helyezéseket érnek el.
Munka közben csak úgy járt az olló, a fésű, a hajvasaló az ügyes kezekben. Érezni lehetett, ahogy a fodrászok a szívüket-lelküket is beleadják ebbe a dologba. A tét nem kevés: a vendég elismerő pillantása, elégedettsége. Ez a legnagyobb fizetség most számukra. A gyakorlati oktató persze egész végig felügyelte az eseményeket, és büszke volt tanítványaira. Igen, sok mindent tanultak egy év alatt. Miközben folyt a szépítés-szépülés, a szalont halk zene töltötte meg. Csak úgy repült az idő. 12 órára már mindenki kész volt, s az a bizonyos elismerő pillantás megvolt a szemekben.

Egy nagyon izgalmas, felejthetetlen szerdai napot tudhatnak maguk mögött mind a fodrászok, akik „élesben”, kedvükre gyakorolhattak a modelleken, mind a felzárkóztató képzés tanulói, hisz teljesen átalakulva, megszépülve álltak fel a fodrászszékből, s megígérték, hogy nem várnak a következő tavaszig, az első adandó alkalommal újra meglátogatják őket.
Iskolánkban a fodrász képzésen kívül kozmetikus oktatás is folyik nappali és esti tagozaton. A szépészeti „akciót” folytatva lehetséges, hogy a következő héten a kozmetikus tanszalonba látogatunk el, így a haj és az arc megszépült egysége biztos siker lehet a mindennapokban.

Ha szeretnél te is embereket széppé varázsolni, jelentkezz fodrásznak vagy kozmetikusnak felvételi irodáinkban.

Oroszné Radóczi Erika
osztályfőnök

 

Tanulók véleménye erről a napról:

„Nagyon örülök, hogy eljöttünk, mert maximálisan elégedett vagyok a frizurámmal. Láthattuk, milyen úton haladnak a fodrász szakma felé a tanulók. Nagyon vendégszeretők voltak és lelkesen végezték munkájukat.” (H. V. – felzárkóztató képzés tanulója)

„Teljesen összebarátkoztunk a másik osztállyal, jó hangulat volt a tanszalonban. Azt hiszem, nem lesz nehéz kapcsolatot kialakítani leendő vendégeimmel, és ez is egy lehetőség volt arra, hogy a vendégkörömet már most kezdjem el kiépíteni. Szívesen látjuk őket legközelebb is, hiszen mindannyian jól jártunk.” (M. N. – fodrász tanuló)

Tags: , ,
Menü