Ilcsi – Gyárlátogatás

folder_openHírek

2007. április negyedikén a debreceni Telegdi Kata Szakiskola II. évfolyamos kozmetikus tanulói kis zökkenő után megérkeztek Budapestre, az Ilcsi laboratóriumba. A látogatás egy rövid elméleti tájékoztatóval kezdődött; ezt Ilcsi néni fia, Molnár Ferenc tartotta.

Mesélt az Ilcsi megalakulásáról, terjeszkedéséről, eredményeiről, az általuk használt gyógynövényekről és azok gyűjtési folyamatáról. Az előadás után saját készítésű uzsonnával kedveskedtek nekünk, csipkebogyó lekvárt fogyasztottunk vajas kaláccsal és hibiszkusz teát ittunk, majd a laboratóriumba látogattunk, ahol betekintést nyerhettünk a krémek készítésébe.
Szent Bazil Középiskola Ilcsi – Gyárlátogatás HírekA laborba lépésünkhöz védőruhát kellett felvennünk, ez köpenyből, hajhálóból és vendégpapucsból állt. Nagyon mulatságosan néztünk ki! Először abba a raktárba léptünk, ahol a természetes gyógynövény alapanyagok várakoztak felhasználásra. Itt rózsaszirom, sárgabarack és sárgarépa alapanyagot néztünk meg közelről. Egy furfangos kérdéssel azt is megtudhattuk, hogy hány kg rózsasziromból nyerhetünk 1 liter rózsasziromolajat. Ehhez 2800 kg szirom szükséges. Utána gépben az elkészült meggyhabkrémet és ichtiol pasztát mutatták meg. A gép irányításánál osztálytárásunk, Burai Melinda is közreműködött. Látogatásunk a csomagolási technikával ért véget, majd elköszöntünk és hazafelé indultunk.

Tags: , ,
Menü