Európai üzleti asszisztensek a MOMÁL Kft.-nél

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Európai üzleti asszisztensek a MOMÁL Kft. nél Hírek2007. április 2-án ellátogattunk a MOMÁL Kft-hoz. Reggel 800-kor gyülekeztünk az iskola előtt. Az osztályfőnökünk és a férje autóval vittek el bennünket. A cég élelmiszer-feldolgozó gépek és gumialkatrészek gyártásával foglalkozik. A dolgozók nagyon készségesek voltak, s szinte minden részleget megmutattak nekünk.
Először a titkárságon néztük meg különböző számítógépes nyilvántartásokat, s elmondták, hogy hogyan veszik fel a kapcsolatot egy új megrendelővel. Ezután a házipénztárhoz vezettek el minket, ahol a pénzmozgással kapcsolatos bizonylatokat és szabályokat a gyakorlatban is megismerhettük. A bérszámfejtésről is hallottunk egy kisebb beszámolót, s láttunk néhány nyomtatványt is.

Szent Bazil Középiskola Európai üzleti asszisztensek a MOMÁL Kft. nél HírekA legérdekesebb az volt számunkra, hogy megmutatták, hogyan kell könyvelőprogrammal könyvelni. Majd átsétáltunk a gumiüzembe, azután pedig a raktárhoz. Megnéztük az élelmiszer-feldolgozó gépek összeszerelésének egyes fázisait. Ez a látogatás elsősorban azért volt hasznos, mert összefoglalta, amit egész évben tanultunk, és nem utolsó sorban azért, mert szemléltetett egy sor olyan dolgot, amelyet elméletben nem könnyű megérteni. Erre a kirándulásra még sokáig emlékezni fogunk, s a tapasztalatainkat a vizsgán is felhasználhatjuk.

Tags: , ,
Menü