Iskolanap Debrecenben

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Iskolanap Debrecenben HírekCsaknem kéthónapnyi tervezés és szervezés után végre eljött április 26. Ezen a napon a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola valamint a Felnőttek Szakiskolája és Gimnáziuma debreceni telephelyén egész napos rendezvényen kerülhettek kissé közelebb egymáshoz tanárok és diákok, az iskola falain kívül. Bár két nappal előtte egy könnyű tavaszi zápor megijesztett mindenkit, s felvetődött bennünk, hogy talán el kell napolni a rendezvényt, csütörtökön napfényes reggelre ébredtünk. A Bán utcai telephelyhez közeli sportpályát béreltük ki a nagy napra, mivel iskolánk nagy létszámú diákseregét itt egyszerre több helyszínen több programmal tudtuk szórakoztatni. A különböző versenyek – műveltségi vetélkedők, foci- és szkander-bajnokság – mellett napközben folyamatosan volt elfoglaltságunk. 13+1 kérdéses totót tölthettek ki a jelenlévők, amit Czakó Henitől vásárolhattak meg, s melyek javításában sokat segített Monoszi Nóra, Nagy Mária Krisztina, és Toldi Renáta.

A dajkatanulók asztalánál bárki betekintést nyerhetett és kipróbálhatta a csecsemőgondozást, pelenkázást.

A fodrászok asztalánál Czakó Henritta és Csátré Júlia első éves nappalis lányok készítettek különböző divatos hajfonatokat bárkinek. Az ő munkájukhoz csatlakozott még Székely Anett első éves nappalis kozmetikus tanulónk is. Sebők Judit pedig különleges körömmintákat készített szintén nem kevés sikerrel és érdeklődéssel.

Nagy figyelem kísérte a közös főzést is. A létszámra való tekintettel 22 kg krumpliból, 2 kg kolbászból és 2 kg hagymából készült az ebéd, ami igen-igen lassan akart megfőni. A diákok azonban türelmesen kivárták, míg elkészült – legalábbis már nem ropogott a krumpli –, és jóízűen ették meg a nap végén. Addig is működött a büfé, ahol málnaszörp, zsíros kenyér hagymával, muffin, pogácsa, alma és még nagyon sok finomság várta az éhes-szomjas diákokat és tanárokat. S ha ez nem lett volna elég, egy triciklis fagylaltárus kínálatából is válogathattak.

A zenés és táncos előadást sem kellett nélkülöznünk: Holecska Anita táncos lányokkal lépett fel, később pedig meghallgathattuk Fábián János és Etanol nevű zenekarának repertoárját.
Délután, a nagy közös evés előtt kihirdettük a versenyszámok győzteseit is.

DÍJAZOTTAK:

1.Focibajnokság (osztályonként)
1. helyezett: Marketing és reklámügyintéző (13/CJ-N/2006)
2. helyezett: Infromatikai hálózattelepítő (11/BC-N/2006)
3. helyezett: Felzárkóztató osztály
Díjak: sok-sok finomság, muffin és pogácsa, nyalóka, sapka és toll.

2.Szkander-verseny (egyéni)
Lányok Fiúk
1. Petrovszky Tímea(marketing) 1. Törő Csaba (marketing)
2. Veres Mária(estis fodtász) 2. Fehér Patrik (inf. hál.)
3. Király Anna (esti gimn.) 3.Herbály Tamás (eu üzl. assz.)
A díjak: kis hűtőtáskák, tollak, sapkák, cd-k, kazetták, alma.

3.Műveltségi vetélkedő (osztályonként)
1.helyezett (megosztva): EU- asszisztens (13 BB/N-2006)
Marketing és reklámügyintéző (13/CJ-N/2006)
2.helyezett: I. Kozmetikus (13/BD-N/2006)
3.helyezett: II. Fodrász (12/ AC-N/2005)

A fődíj egy-egy torta volt, a többi helyezett pedig kicsi hűtőtáskákat, tollakat, nyalókát és bögrét kaptak.

4.Totó
5 telitalálatos szelvényt sorsoltunk ki, melynek nyertesei: Kiss Bernadett, Balogh Linda, Karóczkai Nikolett, Hetényi Henrietta, akik bögréket, tollakat, cd-ket vihettek haza.

5.Angol dalszövegfordító verseny
Az iskolában április elején angol dalszövegfordító versenyt hirdettünk, melyek közül a legjobban sikerült fordításokat és alkotóikat is itt jutalmaztuk egy-egy angol nyelvű könyvvel.
1.helyezett: Földesi Mihály (Marketing és reklámügyintéző)
2.helyezett: Rusznyák István (Marketing és reklámügyintéző)
3.helyezett: Budkova Léna (I. kozmetikus)

A győzteseknek gratulálunk, a többieknek pedig köszönjük, hogy eljöttek, és együtt töltötték velünk a napot. Reméljük, mindenki jól érezte magát, s szép emlékekkel távozott!

Tags: , ,
Menü