„Ingyenes fodrászat az idősek otthonában"

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola „Ingyenes fodrászat az idősek otthonában" Hírek„Ingyenes fodrászat. A debreceni Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola diákjai a Nagyerdei körúton lévő idősek otthonában ingyen készítik el az ott élő idős emberek frizuráját. A diákoknak jó gyakorlati lehetőség ez, melyet havi rendszerességgel szeretnének igénybe venni Gulácsyné Kiss Katalin szaktanár felügyelete mellett.” Ingyenes fodrászat. Ezzel a címmel jelent meg a Hajdú-Bihari Napló 2007. április 21-ei számában egy cikk. INGYEN! Szerintem ez a szó mindenki számára sokat mondó és kedves. Nem sok mindent lehet ingyen kapni, de amikor ott voltunk ezeknél az idős embereknél, észrevehető volt, hogy nekik az ingyen hajkészítés igenis sokat jelentett. Több idős néninek varázsoltunk szép frizurát: szárítottunk, daueroltunk, beraktunk. Minden tudásunkat felhasználtuk, melyet Gulácsyné Kiss Katalinnak és Czere Ágnes fodrász szakoktatóinknak köszönhetünk.

A sok kedves hölgy rengeteg szörnyűségen ment keresztül. Volt aki az egész családját elveszítette, így ma már soha senki nem nyitja rájuk az ajtót! Nagyon sokan sírtak mialatt készítettük a frizurájukat. Közben arra gondoltunk, hogy talán nem is igazán a frizura a lényeg nekik, hanem az, hogy valaki meghallgassa őket, fiatalok közelében legyenek. Munkánkért ajándékokat is kaptunk, melyeket szívből adtak, s búcsúzva folyton azt kérdezgették, hogy mikor megyünk legközelebb?!

Talán valóban nem az ingyenesség volt a lényeg, hanem az, hogy időt szánva rájuk végre valakik törődtek velük. Szeretnénk a jövőben több alkalommal is eljutni hozzájuk, hisz mi örülünk ha a megszerzett tudásunkat felhasználhatjuk, s ezzel másoknak örömöt szerezhetünk.

Ács Veronika és Balogh Linda
2. éves nappalis fodrász hallgatók

A Telegdi Kata Középiskola vezetősége ezúton is szeretné megköszönni a résztvevő fodrász tanulóknak ezt az önzetlen szép gesztust!

Tags: , ,
Menü