Újra Országos siker a Telegdiben!

folder_openHírek

A tavalyi évhez hasonlóan, amikor is 2 kozmetikus tanulónk az országos Szakma Kiváló Tanulója Versenyen „bizonyítványt kapott” az elért eredményéért; az idei évben is iskolánk 3 tanulója benevezett az országos megmérettetésre. A 2007. április 22.-23.-24.-én Békéscsabán a Gépészeti és Számítástechnikai Szakközépiskolában megrendezett Szakma Kiváló Tanulója (SZKTV) verseny Informatikai hálózatirendszer – telepítő szakma elődöntőjére 2007. február 14.-én került sor. A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola két végzős diákja is indult. Kiemelkedő eredményükkel jogot szereztek arra, hogy az Informatikai hálózatirendszer – telepítő SZKTV országos döntőjén Petrusák Tamás és Humicskó Dávid Gábor bizonyították rátermettségüket.

A fenti időpontban került sor az informatikát tanuló szakközépiskolásoknak meghirdetett Országos Szakmai Tanulmányi Verseny (OSZTV) döntőjére is, melyre 1 tanulónk nevezett be Számítástechnikai szoftverüzemeltető szakmában. A siker itt sem maradt el, hiszen a Számítástechnikai szoftverüzemeltető szakma elődöntőjén 2007. április 2.-án iskolánk kisvárdai tanulója bejutott a döntőbe. Az ország minden tájáról érkező Számítástechnikai szoftverüzemeltető tanulók közül Bakos Sándor kiemelkedő helyezést ért el.

Iskolánk nagyon büszke az Informatikai hálózatirendszer – telepítő szakmában Obuczki Béla, a Számítástechnikai szoftverüzemeltető szakmában Oroszné Radócz Erika felkészítő tanárainkra és köszönettel tartozunk Hajnal Béla Igazgató Úrnak is, aki szintén részt vett a felkészítésben, hiszen a magas szintű szaktudásuk, tapasztalatuk és kitartásuk előfeltétele volt a tanulóink sikereinek.

Az OSZTV/SZKTV versenyek hagyományaihoz híven tudtuk, hogy ha 60% feletti a tanuló teljesítménye a versenyen, akkor „bizonyítvánnyal a kezében” jöhet haza, azaz mentesül az év végi szakmai vizsga alól. A tanulóink kimagasló teljesítményeit a verseny bizottság OKJ szakmunkás bizonyítvánnyal, az iskolánk pedig jutalommal díjazta.

Iskolánk fő célkitűzése az egész életen át tartó tanulás lehetőségének megteremtése mindenkinek! A következő tanévben is indulnak a fent említett sikerszakmáink a fodrászat, kozmetika, vendéglátás és kereskedelemi szakmákkal kiegészítve Kisvárdán, Nyíregyházán és Debrecenben, ahova várunk minden tanulni vágyót már 16 éves kortól – felső korhatár nincs – nappali és esti tagozaton.

A Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola nevelőtestülete nevében ezúton is gratulálunk tanulóinknak és felkészítő tanáraiknak!

Tags:
Menü