Honlap-készítő verseny a Telegdiben

folder_openHírek

Szent Bazil Középiskola Honlap készítő verseny a Telegdiben HírekSenkit ne tévesszen meg a cikk címe! Bár ha őszinte akarok lenni magamhoz, akkor megtévesztésnek szántam azt. A honlap-készítő verseny bár már meghirdetésre került, de a befejezés még messze van. A cikk apropója mégis ebből következett, mivel bátor de kezdő jelentkezők is vannak a versenyre, ezért segítséget kértek informatika tanáraiktól. Engedve a az udvarias, de nyomatékos kérésnek, iskolánk nyíregyházi telephelyén szakkört indítottunk, melynek keretén belül elsajátíthatják tanulóink a honlap-készítés apró fortélyait. Az alig több mint egy hete elkezdődött szakkörön a maroknyi lelkes csapat tudásra éhesen téblábolt az iskola folyosóján. Türelmesen vártak, amíg szabaddá vált a számítógépterem, hogy elkezdődhessen a foglalkozás.

 

ASzent Bazil Középiskola Honlap készítő verseny a Telegdiben Hírek HTML alapjainak megismerése után, melyet mindenki élesben ki is próbálhat, terveink között szerepel egy webes programozási nyelv, a PHP megismerése is. Felsőbb éves informatika tanulók is jelezték csatlakozási szándékukat a szakkörhöz, de ez majd akkor történik meg ha az alapokat átvették, mivel az iskolai órákon ezt ők már tanulták.
Mindenki elkészítette az első (van, aki sokadik) honlapját, melyet büszkén újságoltak osztály társaiknak is. Természetesen az élménybeszámoló nem maradt hatástalan, mivel második alkalommal megnőtt a létszám. Senki nem érezte elvesztegetett időnek az itt töltött órákat, és többszöri kérdésekkel biztosították be magukat, hogy jövő héten is lesz szakkör. Ha a lelkesedés tanítási órák során sem csökken, és ugyanilyen örömmel fogadják be az ott elhangzottakat, akkor a tanulmányi előmenetelre is jótékony hatással lehet a délutáni hobby.

Obuczki Béla
szaktanár

Tags:
Menü