Egy sminkes hétvége a „Telegdiben”

folder_openHírek

Tartalmas hétvégét tölthettünk el a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola Kozmetikus Tanműhelyében október 28-29-én. Budainé Méhész Erzsébet (Anikó néni), Gigi referencia kozmetikus és munkatársa, Mónika sminktanfolyamot tartottak másodéves nappali és esti tagozatos „kozmetikus lányok” számára. Az iskola által nyújtott lehetőséget 31-en használtuk ki. Könnyítette a helyzetünket, hogy anyagi támogatást is kaptunk az iskolától a tanfolyam elvégzéséhez. Rengeteg új dolgot tanultunk elméletben és gyakorlatban is. Jó hangulatban telt el ez a két nap, bár délutánra már jól elfáradtunk, de megvolt az eredménye. Nemcsak a sminkelés fortélyait mutatták meg nekünk, hanem képet kaphattunk arról is, hogyan dolgozik egy profi sminkes: maximális szakmai felkészültséggel, reggeltől estig fáradhatatlanul, és mosolyogva…(És hihetetlenül nagy türelemmel irántunk.) Pedig Anikó néni és Mónika is alaposan kifáradtak a nap végére, … hát ebből is kaptunk ízelítőt.

Tanultunk többek között:
arc- szem- és szájformákról és sminkelési lehetőségeikről
arról, hogy milyen színekkel és vonalvezetéssel milyen optikai hatást érhetünk el az arcon mit és milyen arányban kell hangsúlyoznunk Különféle technikai fogásokat mutatott meg nekünk a két szakember, amikkel meg tudjuk könnyíteni saját munkánkat.

A „típustan” kemény dió volt. Nehéz megállapítani, ki melyik típusba tartozik (tavasz, nyár, ősz, tél), és ez alapján milyen stílus, és milyen színek emelik ki az egyéniségét. Az első napon még bizonytalanok voltunk, Anikó néni azonban bátorított és dicsért minket. Sokat jelent a gyakorlás, ez kiderült a két nap alatt is.

Nagyon sokat jelentett, hogy használhattuk Anikó néni és az iskola, a tanműhely professzionális sminkes anyagait és eszközeit, hiszen sokunknak saját anyagai még nincsenek, vagy nem ilyen minőségűek. Az a tapasztalatom a két nap alapján is, hogy ezek a minőségi anyagok megkönnyítik a munkát. Kértük Anikó nénit, mondja el, mik azok az alapvető eszközök és anyagok, amik egy kezdő készlethez szükségesek. Így már tudjuk, elsősorban mit kell beszereznünk, amivel érdemes gyakorolni, és később dolgozni. Azt hiszem, mindannyiunknak sikerélménye volt, és minél többet gyakoroltunk, annál nagyobb kedvünk volt újabb és újabb variációkat kipróbálni.

Szakmailag és emberileg is sokat kaptunk a két tanfolyamvezetőtől, az iskolától pedig fantasztikus lehetőséget a fejlődésre!
Lizák Zsuzsanna (kozmetikus II.évfolyam, esti tagozat)

Tags: , ,
Menü