Szép kezdeményezés Nyíregyházán

folder_openHírek

Naponta olvashatunk, láthatunk olyan híreket, eseményeket, melyek szociálisan hátrányos helyzetben élő családokat mutatnak be. Az ilyen családi háttérrel rendelkező gyerekeknek napi szinten probléma az étkezés, a ruházkodás.

Iskolánk tanárai munkájuk során személyes kapcsolatba kerültek egy olyan nyíregyházi tanintézménnyel, ahol halmozottan hátrányos diákok tanulnak és élnek. Az itt tanuló diákok egyéb problémák mellett, azzal is megküzdenek, hogy nem tudnak az évszaknak megfelelően felöltözni. Ezért Nyíregyházán a tanárok ruhagyűjtési akciót hirdettek az iskola tanulói között.

Az osztályfőnökök megkérték a diákokat arra, hogy hozzanak be bármilyen jó állapotú ruhát, cipőt és vállalták, hogy eljuttatják azokat az arra rászorultak számára. A ruhagyűjtési akció eredményeként – mely mindössze két hétig tartott – egy megrakott személyautóval kétszer kellett fordulni, hogy az adományokat eljuttassuk. Látva azt, hogy ezek a szerény ajándékok milyen hasznosak és mekkora örömöt szereztek az érintetteknek, nem tekintjük befejezettnek az akciót, sőt megkérjük a társtelephelyeket (Debrecent és Kisvárdát) hogy hasonló szellemben indítsanak gyűjtési akciót, és saját városotokon belül juttassák el a rászorultaknak, hogy ezzel is hozzájáruljunk életkörülményük megváltoztatásához. Természetesen Nyíregyházán sem ért véget ez a nemes kezdeményezés. Továbbra is várjuk az adományokat!

Tags: ,
Menü