Fodász-Kozmetikus országos bajnokság Szeged

folder_openHírek

Színes kavalkád, számtalan fantáziadús kreáció és sok adrenalintól duzzadó versenyző jellemezte a Magyar Fodász-Kozmetikus Egyesület által szervezett országos bajnokságot, melyet 2006. január 22-én rendeztek meg Szegeden.

Huszonhat versenyszám volt meghirdetve a fodrász- és kozmetikus tanulók számára, ahol rengeteg tanuló mutathatta be tudását, akár több versenyszámban is. Köztük voltam én is: Baloghné Bökönyi Renáta, első éves estis fodrász hallgató Debrecenből. A megmérettetés nagyon izgalmas volt, már csak azért is, mert az iskolánkból, sőt az egész kelet-magyarországi részről én neveztem be egyedül. Olyan tanulókkal mérhettem össze a tudásom és léphettem a pástra, akiknek megadatott a lehetőség, hogy valamelyik híres mesterfodrász tanulói lehetnek Budapesten, Miskolcon vagy Szegeden. De nem csüggedtem el! Egy ’kis’ városi tanulónak egy ’kis’ iskolából, nem a leghíresebb oktatókkal is teremhet babér, ugyanis az iskolám két legjobb felkészítő tanára sok tanáccsal és biztatással látott el.

Megpróbáltam kihozni magamból a maximumot, és az erőfeszítésemnek meg is lett az eredménye: III. helyezett lettem a mennyasszonyi frizura kategóriában az alábbi frizura elkészítésével. Külön megtiszteltetés volt számomra, hogy a kupát és a díszoklevelet Hajas László mesterfodrásztól vehettem át. De a női fodrász zsűrizők között foglaltak helyet a következő hírességek is: Bartal Pál, Lestyán Csaba, Marsi László, Molnár György, Redneczky Lajos, Somodi Katalin, Popovics Attila, Tárnoki László, Tombátzné Szemerédi Zsuzsa és Völgyesi László. Ha nem lett volna eredményes számomra ez a verseny, akkor sem csüggedtem volna, mert nagyon sokat tapasztaltam és tanultam.
Csak bíztatni tudok mindenkit, hogy ha teheti, akkor legalább egyszer induljon el egy ilyen versenyen, hisz az itt szerzett élményeket nagyon jól lehet kamatoztatni az iskolai életben és a hétköznapokban, s persze az sem utolsó szempont, hogy ezzel öregbíthetjük az iskolánk: a Telegdi Kata Szakiskola és Szakközépiskola hírnevét.

Baloghné Bökönyi Renáta

Tags: , , ,
Menü