Krémet főztek a Telegdis kozmetikusok Kisvárdán!

folder_openHírek

A krémfőzés az egyik legrégebbi eljárás, mellyel kozmetikumot lehet előállítani. Még az 1600-as években egy Galneus nevezetű orvos kísérletezett a krémek előállításával és megfőzte az első szépészeti célokra felhasználható készítményt – az első Cold krémet, amit ma Galneus viasznak hívnak. Ez a krém tartalmazott méhviasz és egyéb növényi eredetű zsírszerű anyagokat, melyet az udvari hölgyek bőrük ápolására használtak. Később ezt a készítményt Angliában tökéletesítették. A Cold krém elnevezés is a cold=hideg angol szóból származik, ugyan is hűsítő hatású.

A krémfőzés nem egy bonyolult folyamat, csak egy zománcozott edény, keverőkanál és tűzhely kell hozzá, na meg persze az alapanyagok és a krémrecept. A kisvárdai szépségszalonban a kozmetikus diákokkal mi is „kifőztünk” néhány krémet. Tanulságos volt minden diák számára megnézni az alapanyagokat, például a lanolint, a koleszterint, cetilalkoholt, paraffint, glicerint, bóraxot, fehér méhviaszt, cetvelőt eredeti formájukban. Majd demonstráltuk a krémfőzés alapszabályait és neki láttunk a főzésnek. A krémtípusok közül kiválasztottunk néhány zsíros krémet, egy Cold krémet, egy hidratáló és egy nappali krémet. Az elkészített krémeket ki is lehetett próbálni.
A kozmetikumok nem csak a bőrünket teszik szebbé, hanem a közérzetünket is. A közelgő Nőnap alkalmából szeretnénk minden hölgy-kollégának és tanulóinknak égészséget, kitűnő közérzetet és sok sikert kívánni!

Tags: , ,
Menü